Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Η νύχτα που ερήμωσε η Ουχάν - Ανατριχιαστικές εικόνες από την πόλη - φάντασμα

Newsbomb

Οι δρόμοι είναι άδειοι - Τα κτήρια σιωπούν - Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σημάδι της ζωής - Εγκλωβισμένο κινηματογραφικό συνεργείο αποτυπώνει την πόλη - φάντασμα

Ο Lan Bo και οι συνεργάτες του γύριζαν μια ταινία στη Oυχάν, όταν, στις 23 Ιανουαρίου, η πόλη μπήκε σε καραντίνα, απαγορεύοντας στους κατοίκους την έξοδο.

«Το συνεργείο μας βρίσκεται στη Γουχάν και θέλησε να κάνει κάτι που να έχει νόημα. Θέλησε να καταγράψει αυτό που συνέβη. Πρώτον, γιατί από την απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά, δεν έχει γίνει άλλο βίντεο που να παρουσιάζει μια τέτοια πανοραμική θέα της πόλης και δεύτερον, πιστεύω ότι αυτές θα είναι πολύτιμες εικόνες για ιστορική αναφορά και για άλλα ντοκιμαντέρ», δήλωσε ο σκηνοθέτης Lan Bo.

Μην μπορώντας να συνεχίσει το γύρισμά του, το συνεργείο αποφάσισε να στρέψει τις κάμερες στους δρόμους της Ουχάν, καταγράφοντας την ερημωμένη πόλη των 14 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το 5λεπτο βίντεο είναι ανατριχιαστικό.

Την ίδια στιγμή, συνολικά 50 μουσικοί από 19 χώρες ερμήνευσαν ένα τραγούδι για να στηρίξουν την Κίνα στη μάχη κατά του νέου κοροναϊού.

Το τραγούδι, με τίτλο "Together" ερμήνευσαν μουσικοί από την Κούβα, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, με την ελπίδα να στείλουν την αγάπη τους και τη στήριξή τους μέσω της μουσικής στους Κινέζους που παλεύουν ενάντια στην επιδημία.

«Στείλαμε την παρτιτούρα σε αυτούς τους μουσικούς και τους ζητήσαμε να τραγουδήσουν το τραγούδι στη δική τους γλώσσα με το δικό τους στυλ», δήλωσε ο συνθέτης Λου Τζονγκτσιάνγκ. Στην ερμηνεία του τραγουδιού, μπορεί να ακούσει κανείς διάφορες γλώσσες όπως κινεζικά, αγγλικά, ισπανικά και ιαπωνικά.

Με τη βοήθεια όλων των μουσικών, το τραγούδι ολοκληρώθηκε σε δύο εβδομάδες. «Εκτιμώ πραγματικά τη συμβολή τους διότι όλοι τραγούδησαν χωρίς αμοιβή», δήλωσε ο Λου. Το τραγούδι ανέβηκε χθες σε πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Πού θα χτύπησει (ΧΑΡΤΕΣ)