Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Οι κρεμαστοί κήποι της Κίνας: Διαφημίστηκαν σαν παράδεισος αλλά κατέληξαν… κόλαση – Δείτε γιατί

Newsbomb

Το παρουσίασαν και το διαφήμισαν σαν ένα «κάθετο δάσος», με το μπαλκόνι του κάθε διαμερίσματος να είναι ένας… πράσινος παράδεισος.

Αντί αυτού όμως οι «κρεμαστοί κήποι της Κίνας» κατέληξαν σε μια κόλαση γεμάτη… κουνούπια.

Κι ενώ και τα 826 διαμερίσματα έχουν ήδη πωληθεί από τον Απρίλη, μόνο περίπου 10 τολμηρές οικογένειες κατοικούν εκεί, δίνοντας τη δική τους καθημερινή μάχη στην οργιώδη βλάστηση και τα ζωύφια.

Το πρόγραμμα Chengdu Qiyi City Forest Garden μπήκε σε εφαρμογή το 2018 και οι αρμόδιοι υπόσχονταν σε όποιους αγόραζαν διαμέρισμα στο συγκρότημα, έναν μοντέρνο οικολογικό παράδεισο με ειδικά σχεδιασμένα μπαλκόνια για να μεγαλώνουν τα φυτά τους.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τον μεσίτη που έχει αναλάβει το εν λόγω συγκρότημα, όλα τα διαμερίσματα είχαν πουληθεί.

Όμως οι ένοικοι αρνήθηκαν να εγκατασταθούν στα καινούργια σπίτια τους όταν ανακάλυψαν ότι τα φυτά που στόλιζαν τα μπαλκόνια, τραβούσαν σαν μαγνήτες χιλιάδες κουνούπια.

Ελάχιστες οικογένειες μένουν στο συγκρότημα, με αποτέλεσμα τα φυτά στα άδεια διαμερίσματα να έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ, που δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας «Ιανός»: Η φονική κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα - Δύο νεκροί σε Φάρσαλα-Καρδίτσα