Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Είχαν κάνει «πρόβα» οι εκτελεστές; Αναζητούν το κρησφύγετό τους

Νεφέλη Σκαρλίδου Νεφέλη Σκαρλίδου

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσουν την ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη των εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προσπαθούν να συνθέσουν οι έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή της άγριας δολοφονίας.

Για «συστηματική και σε βάθος έρευνα» για τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είμαστε στη φάση της συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας πως «ό,τι καλύτερο υπάρχει από πλευράς αξιωματικών, ερευνά την υπόθεση και εργαζόμαστε όσο το δυνατό εντατικότερα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το αν έχει αποδώσει στοιχεία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, απάντησε πως «οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις πτυχές της έρευνας».

«Κλειδιά» για την εξιχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τo «τρίτο πρόσωπο» που ενημέρωνε τους δολοφόνους πριν από τη φονική επίθεση, η προέλευση του σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές και οι αναλύσεις κλήσεων και κωδικών συσκευών των προηγούμενων ημερών.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, στοιχείο που έχουν στα χέρια της μέχρι αυτή τη στιγμή οι Αρχές είναι το βίντεο που είδε χθες το «φως» της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζονται οι εκτελεστές.

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» το συγκεκριμένο υλικό, όπως και βίντεο από άλλες κάμερες της περιοχής καθώς εκτιμάται ότι οι δολοφόνοι ίσως είχαν κάνει «πρόβες» πριν τον γαζώσουν με 10 σφαίρες.

Αναζητούν το «κρησφύγετο»

Παράλληλα, οι Αρχές εντείνουν τις έρευνες στην Αττική, προκειμένου να εντοπίσουν το κρησφύγετο των δραστών, και γι’ αυτό «χτενίζουν» ξενοδοχεία και Airbnb, ακόμα και ενοικιάσεις οχημάτων, ώστε να βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι η ταυτότητα των εκτελεστών.

Μισθώθηκαν για να έρθουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που ζητά απάντηση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πληροφορίες ότι άτομα από το εξωτερικό αναλαμβάνουν την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα υψηλή αμοιβή (για τα δεδομένα των εντολέων τους).

Στην περίπτωση της εκδοχής των μισθωμένων δολοφόνων από το εξωτερικό το επίπεδο δυσκολίας της έρευνας ανεβαίνει.

Και αυτό διότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι φυσικοί αυτουργοί δεν γνωρίζουν τους εντολείς της εκτέλεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και σε περίπτωση σύλληψής τους να μην αποκαλύπτεται ο ηθικός αυτουργός. Τα «στεγανά» που υπάρχουν ανάμεσα σε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς είναι το «δέλεαρ» για τους εντολείς των επιθέσεων.

Αναπάντητο βέβαια παραμένει το ερώτημα τι απέγινε αυτή η μηχανή. Μία από τις εκδοχές είναι οι δράστες να την έκρυψαν σε κάποιο γκαράζ, όπου ενδεχομένως επιχειρήσουν να της αλλάξουν τα χαρακτηριστικά για να μην αναγνωρίζεται. Μία άλλη εκδοχή είναι να φόρτωσαν το σκούτερ σε βαν και να εξαφανίστηκαν με αυτό.

Επίσης, έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν τα 24ωρα που προηγήθηκαν της εκτέλεσης του δημοσιογράφου είχε δηλωθεί στην Αθήνα κάποια κλοπή σκούτερ, τύπου Beverly.

Βαλλιστικός αναλυτής στο Newsbomb.gr: Η δολοφονία Καραϊβάζ ήταν οργανωμένο έγκλημα

Για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης, ο οποίος σημείωσε πως το σχέδιο των δραστών ήταν καλά μελετημένο.

«Πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση, στην οποία υπάρχουν αρκετά εκμεταλλεύσιμα στοιχεία, τα οποία εάν τα συλλέξουμε όλα μαζί θα δώσουν σημαντικά αποτελέσματα», επεσήμανε ο Γιώργος Ραυτογιάννης.

«Όλα συνηγορούν στο ότι έχουμε ένα οργανωμένο, καλά μελετημένο έγκλημα. Εκτιμώ ότι πρόκειται για επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι είχαν ελέγξει την κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και την σωστή ώρα. Εάν σε πλησιάσει μία μηχανή, οποιουδήποτε κυβισμού, το βράδυ, θα υποψιαστείς, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες έδρασαν μεσημέρι ούτως ώστε ακόμη και με αυτόπτες μάρτυρες να μην τραβήξουν τα βλέμματα» σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, προσθέτοντας ότι οι βολές ήταν στοχευμένες και από μικρή απόσταση, επισημαίνοντας πως οι πρώτες 3 ήταν, όπως φαίνεται, καθαρά για να τον αιφνιδιάσουν.

«Τον είδα μέσα στα αίματα και έπαθα σοκ» δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας

Γυναίκα που ζει στον Άλιμο περιέγραψε όσα έζησε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA, αρχικά είχε την εντύπωση ότι ο άνδρας που βρισκόταν στο έδαφος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Νόμιζα ότι είχε λιποθυμήσει και πήγα για να τον βοηθήσω» τόνισε η αυτόπτης μάρτυρας, σημειώνοντας ότι είδε το θύμα της δολοφονικής επίθεσης μέσα στα αίματα, όμως δεν μπόρεσε να καταλάβει αμέσως ποιος ήταν.

Η ίδια εκτίμησε ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να εκτελέσουν το σχέδιό τους, καθώς αδιαφόρησαν για τους εργάτες του δήμου που βρίσκονταν δίπλα ακριβώς από το σημείο που έγινε η δολοφονία.

Όπως είπε όλα έγιναν τόσο γρήγορα που κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

«Κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και αμέσως τον εκτέλεσαν» συμπλήρωσε η γυναίκα, η οποία σημείωσε ότι δεν είχε προσέξει ύποπτες κινήσεις στη περιοχή το προηγούμενο διάστημα πριν την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός – Πρωταγωνιστής θρυλικής τηλεοπτικής σειράς