Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στις ΗΠΑ από βίντεο με αστυνομικό να πυροβολεί 13χρονο που έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά

Newsbomb

Νέο σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ το βίντεο που δείχνει αστυνομικό να πυροβολεί τον 13χρονο Άνταμ Τολέντο ενώ αυτός έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τις αρχές του Σικάγο στις ΗΠΑ το βίντεο από την κάμερα που φόραγε αστυνομικός όταν πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον 13χρονο Άνταμ Τολέντο ενώ αυτός είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Για «απίστευτα οδυνηρές» εικόνες που καταγράφηκαν στις 29 Μαρτίου έκανε λόγο η δήμαρχος του Σικάγο, της τρίτης πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ.

Το βίντεο ξεκινά με την καταδίωξη του έφηβου από τον αστυνομικό σ’ ένα δρομάκι.
Κάποια στιγμή ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει στον 13χρονο να σταματήσει και να του δείξει τα χέρια του.

Τη στιγμή, όμως, που ο Άνταμ Τολέντο έχει σταματήσει και γυρίζει σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, ο αστυνομικός τον πυροβολεί.

Αν και ο εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση έχει πει ότι ο έφηβος ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε, στο βίντεο δεν είναι ορατό κανένα όπλο στα χέρια του 13χρονου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προτού δοθεί στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό αυτό, η Λόρι Λάιτφουτ, η δήμαρχος του Σικάγου, είπε πως το βρήκε «απίστευτα οδυνηρό» και κάλεσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να εκφραστούν «ειρηνικά», την ώρα που η ένταση όσον αφορά την αστυνομική βία βρίσκεται ήδη στα ύψη στις ΗΠΑ.

Η Αντίνα Γουάις-Ορτίζ, η δικηγόρος της οικογένειας Τολέντο, κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός «πυροβόλησε ένα άοπλο παιδί».

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 02:30 (τοπική ώρα) της 29ης Μαρτίου όταν αστυνομικοί κλήθηκαν μετά από καταγγελία πως ακούστηκαν πυροβολισμοί και καταδίωξαν πεζή τον έφηβο κι έναν άνδρα 21 ετών που ήταν μαζί του, τον Ρούμπεν Ρόμαν.

Ο τελευταίος συνελήφθη γρήγορα. Ο ένας αστυνομικός συνέχισε να καταδιώκει τον Άνταμ Τολέντο, προτού τον πυροβολήσει.

Αν και ο εισαγγελέας της κομητείας στην οποία υπάγεται το Σικάγο είχε δηλώσει πως ο Άνταμ Τολέντο ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε, την Πέμπτη εκπρόσωπος της εισαγγελίας της κομητείας Κουκ είπε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WGN ότι ο εισαγγελέας «δεν είχε ενημερωθεί πλήρως» προτού «πάρει τον λόγο» στην ακροαματική διαδικασία όπου εκφράστηκε.

«Το βίντεο αυτό είναι φρικιαστικό, τραυματικό, αποτελεί άλλη μια υπενθύμιση της επιδημίας της αστυνομικής βίας που συνεχίζουμε να υπομένουμε στην Αμερική και της επείγουσας ανάγκης να υπάρξει μεταρρύθμιση της αστυνομίας», σχολίασε ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ, του αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του όταν τον πάτησαν στο λαιμό αστυνομικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης