Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Παράλυτη κολυμβήτρια θα περάσει κολυμπώντας τη Μάγχη

Newsbomb

Η Πόλα Κρεγκ ευελπιστεί να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο με πλήρη κάκωση του νωτιαίου μυελού που θα κολυμπήσει το κανάλι της Μάγχης, σε μία προσπάθεια-σύμβολο για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης

Η 56χρονη Κρεγκ από το Pembrokeshire, εργαζόταν για τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και ήταν μαραθωνοδρόμος και αθλήτρια τριάθλου όταν παρέλυσε, καθώς χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατό της το 2001.

Όπως είχε διηγηθεί αργότερα για το περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή της, ξύπνησε τότε στην άκρη του δρόμου, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι θα ακολουθήσει. «Νομίζω ότι άρχισα να το αντιμετωπίζω από εκείνη τη στιγμή» είπε.

Συνέχισε να εργάζεται για την αστυνομία, ανεβαίνοντας μάλιστα στην ιεραρχία ως επιθεωρήτρια, ενώ έκτοτε συμμετέχει σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις με το αναπηρικό της αμαξίδιο.

Σε λίγες ημέρες σχεδιάζει να διασχίσει τη Μάγχη, ως μέρος μιας ομάδας έξι ατόμων που θα κολυμπήσουν εναλλάξ για μία ώρα ο καθένας.

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ζωή τους θα τελείωνε μετά από κάτι τέτοιο», είπε. «Δεν έχει σημασία αν είσαι ανάπηρος ή όχι. Μερικές φορές πιστεύεις ότι δεν μπορείς να καταφέρεις πράγματα. Μπορείς απλά να πιέσεις τον εαυτό σου λίγο περισσότερο και να προσπαθήσεις να πετύχεις πράγματα».

Για να προπονηθεί για την τελευταία της πρόκληση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου, η Πόλα Κρεγκ, η οποία ζει σήμερα στο Λονδίνο, κολυμπά στα ανοικτά των ακτών του Fishguard, στη γενέτειρά της.

Η άσκησή της περιλαμβάνει κολύμπι επί 90 λεπτά, ένα σύντομο διάλειμμα και μια επιπλέον ώρα κολύμβησης, με τη θερμοκρασία του νερού μετά βίας να αγγίζει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

«Ελπίζω η προετοιμασία να είναι πιο σκληρή από την πραγματική κολύμβηση, επειδή η προετοιμασία ήταν σκληρή» λέει. Όσο για την κολύβηση παραμένει η μεγάλη της αγάπη. Είναι φανταστική άθληση για όλους, αλλά νομίζω ότι για τους χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου… «το να βρίσκεσαι μέσα στο νερό χωρίς τίποτα γύρω σου προσφέρει ένα καταπληκτικό συναίσθημα».

Η αδερφή της Σου Έβανς λέει στο ΒΒC οτι ειναι «πολύ ανθεκτική και αποφασιστική». «Δεν εγκαταλείπει ποτέ τίποτα. Σε ό, τι κι αν κάνει, πρέπει να τα πάει πολύ καλά. Εγώ δεν θα έμπαινα στη θάλασσα αυτή την εποχή ούτως ή άλλως, αλλά για εκείνη το να κολυμπήσει στο κανάλι είναι εκπληκτικό»

Πηγή: ΒΒC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας! Έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα