ΚΥΠΡΟΣ

Πρόστιμο €4.000 σε υποστράτηγο για σεξουαλική παρενόχληση

Πρόστιμο €4.000 σε υποστράτηγο για σεξουαλική παρενόχληση

Χρηματική ποινή €4.000 επέβαλε την Τετάρτη το Στρατιωτικό Δικαστήριο σε υποστράτηγο της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε άσεμνα εναντίον γυναίκας υπαξιωματικού που υπηρετούσε στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τον περασμένο Ιούνιο το θύμα μπήκε στο γραφείο του υποστράτηγου προκειμένου να τον ενημερώσει για υπηρεσιακά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κατηγορούμενος διέκοψε την υπαξιωματικό και της είπε ότι το άρωμά της κάτι του θυμίζει. Ταυτόχρονα με κίνηση του χεριού του, της ζήτησε να τον πλησιάσει.

Η υπαξιωματικός πλησίασε το γραφείο του και έσκυψε ελαφρά μπροστά. Τότε, ο υποστράτηγος, έπιασε με το αριστερό του χέρι τα δάκτυλα του αριστερού της χεριού και την ίδια στιγμή κινήθηκε με την καρέκλα του, έγειρε το κορμί του προς το μέρος της και ξεκίνησε να τη φιλά στον βραχίονα. Ταυτόχρονα, με το δεξί του χέρι άρχισε να χαϊδεύει τα οπίσθια της η οποία προς στιγμήν πάγωσε.

Ο 57χρονος συνέχισε να τη χαϊδεύει και της ζητούσε επίμονα να του δώσει ένα φιλί. Το θύμα αντέδρασε με έντονο ύφος και ζήτησε από τον κατηγορούμενο να σταματήσει. Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση η υπαξιωματικός ζήτησε να φύγει από το γραφείο του. Εμφανώς σοκαρισμένη εξήλθε του γραφείου.

ΠΗΓΗ Φιλελεύθερος