ΚΥΠΡΟΣ

Τρ. Κύπρου: Λήγει σήμερα η διορία για εθελούσια έξοδο

Τρ. Κύπρου: Λήγει σήμερα η διορία για  εθελούσια έξοδο

Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία που έδωσε το μεταβατικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για την αποδοχή του σχεδίου εθελούσιας εξόδου από το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέχρι στιγμής ο αριθμός των υπαλλήλων που επέλεξαν την εθελούσια έξοδο ξεπέρασε τους 1.000.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τράπεζα αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα με αφορμή την ολοκλήρωση της διορίας του σχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική διορία έληγε στις 26 Ιουλίου, αλλά το μεταβατικό ΔΣ ύστερα από συζητήσεις με την συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΚ) είχε επεκτείνει τη διορία για σήμερα, προκειμένου να δοθεί χρόνος για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Χθες η ΕΤΥΚ ανακοίνωση ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργού Οικονομικών ότι έχει διευθετηθεί με την Τρόικα να κατατεθούν από το μνημόνιο τα "μη κουρεμένα" ποσά του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων της πρώην Λαϊκής και παράλληλα να αποδεσμευτούν, ούτως ώστε το προσωπικό να έχει τη δυνατότητα διαχείρισης τους, έλαβε η ΕΤΥΚ, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα η Οργάνωση στα μέλη της.

Έτσι, το 52,5 % του Ταμείου Προνοίας θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του προσωπικού πάντοτε όμως με τους περιορισμούς της Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΗΓΗ ikypros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τράπεζα Κύπρου: Στις 900 οι συμμετοχές στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου