Στην Κύπρο ο Ρώσος πρόεδρος

Στην Κύπρο ο Ρώσος πρόεδρος
Την Κύπρο επισκέπτεται ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία. Ο Ρώσος πρόεδρος...

Την Κύπρο επισκέπτεται ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία.


Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τα μεσάνυχτα, όπου θα τον υποδεχθεί ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.


Αύριο, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.


Ο κ. Μεντβέντεβ θα επιθεωρήσει άγημα της Εθνικής Φρουράς, θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', και θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή.

Στη συνέχεια, θα γίνει η παρουσίαση των επίσημων αντιπροσωπειών των δύο χωρών και οι δύο πρόεδροι θα μεταβούν στο προεδρικό γραφείο, όπου στις 10:00 θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση.

Θα ακολουθήσουν οι επίσημες συνομιλίες και η υπογραφή Σχεδίου Δράσης και 13 διμερών συμφωνιών.


Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Επίσης, θα τελέσει τα εγκαίνια της Εμπορικής Τράπεζας της Ρωσίας.


Αύριο το βράδυ, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Μεντβέντεφ, μετά το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Κύπρο.