Η Κύπρος χάνει το χαλούμι

newsbomb

Η Κύπρος χάνει το χαλούμι

Βρετανικό δικαστήριο έδωσε το εμπορικό σήμα του χαλουμιούσε ιδιωτική εταιρία, επιφέροντας ένα σημαντικό πλήγμα στην Κύπρο, που είδε την έφεσή της να απορρίπτεται.

Η Κύπρος έχασε το εμπορικό σήμα του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενημέρωσε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Κλέλια Βασιλείου, να γνωστοποιεί πως έχει διαταχθεί εσωτερική έρευνα στο υπουργείο επί του θέματος.

«Ήδη ο υπουργός Εμπορίου έχει ενημερώσει το υπουργικό Συμβούλιο ότι έχει διατάξει εσωτερική έρευνα για το τι ακριβώς έχει γίνει και οπωσδήποτε μόλις υπάρχουν νεότερα θα ενημερωθείτε. Γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες», είπε η κ. Βασιλείου, όπως αναφέρει το offsite.com.cy.

Όπως σημείωσε η ίδια, η απόφαση αφορά «κυρίως τον τρόπο με τον οποίον ένας ιδιώτης κατοχυρώνει τα δικαιώματα του ως ιδιώτης και μπορεί να πραγματεύεται το χαλούμι, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την πιστοποίηση του προϊόντος ως κρατικού προϊόντος». Συμπληρώνοντας τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα της «Κυπριακής Δημοκρατίας η εξασφάλιση της τυποποίησης του χαλουμιού. Είναι εξέχουσας σημασίας για όλους μας, για ευνόητους λόγους».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved