ΚΥΠΡΟΣ

Ανάλυση: Πώς επηρεάζει τις εξελίξεις στην περιοχή η «φλέβα χρυσού» στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ανάλυση: Πώς επηρεάζει τις εξελίξεις στην περιοχή η «φλέβα χρυσού» στην Κυπριακή ΑΟΖ
«Μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκοσμίως τα τελευταία τρία χρόνια»

Ο δημοσιογράφος του offsite.com.cy, Δημήτρης Χατζηιωσήφ αναλύει στο CNN Greece τις λεπτομέρειες αναφορικά με τον εντοπισμό «φλέβας» φυσικού αερίου μεταξύ 5 και 8 τρισ. κυβικών ποδών στο τεμάχιο Γλαύκος της κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα, εξηγεί τα επόμενα βήματα της Κύπρου, ενώ σημειώνει πως θα υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό και μιλά για το ενδεχόμενο η Τουρκία να προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Ο κ. Χατζηιωσήφ κάνει λόγο για «μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκοσμίως τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που δείχνει τη δυναμική που έχει η κυπριακή ΑΟΖ στο χώρο».

Ερωτώμενος αν ο εντοπισμός της «φλέβας» δημιούργησε κλίμα ευφορίας στην κυπριακή ηγεσία τόνισε πως «το υπουργείο (σ.σ. Ενέργειας) κρατάει μία συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά τα αποτελέσματα. Περιμέναμε να ήταν θετικά τα αποτελέσματα. Της γεώτρησης Γλαυκός είχαν προηγηθεί γεωτρήσεις στο στόχο «Δελφίνι», χωρίς να βρεθεί εκμεταλλεύσιμη συγκέντρωση υδρογονανθράκων, όμως το τεμάχιο Γλαύκος είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις τα τελευταία τρία χρόνια».

Διαβάστε περισσότερα και ακούστε τη συνέντευξη στο Cnn.gr.