ΕΛΛΑΔΑ

Βάρκιζα: Αυτή είναι η μάνα που άφησε το παιδί της να καεί... ζωντανό

Βάρκιζα: Αυτή είναι η μάνα που άφησε το παιδί της να καεί... ζωντανό
Φωτογραφία αρχείου από Eurokinissi
EUROKINISSI

Ποιο είναι το προφίλ της μάνας που άφησε το βρέφος να καεί ζωντανό; - Δεν χωρά ανθρώπινος νους την τραγωδία που «γράφτηκε» τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/02) σε πολυκατοικία της Βάρκιζας - Σοκάρει η κατάθεση της 30χρονης μητέρας.

Οι λεπτομέρειες του δράματος με το βρέφος που είχε εγκαταλλείψει η μητέρα του και κάηκε ζωντανό, συγκλονίζουν.

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα (01/03), η μητέρα του 1,5 ετών μωρού το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου της οδού Έριδος στη Βάρκιζα.

Τα όσα είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, προκαλούν σοκ. «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου. Το μεσημέρι γύριζα σπίτι, το τάιζα, το έδενα και ξαναέφευγα», φέρεται να είπε η 30χρονη.

Η ιστορία πίσω από το δράμα είναι ακόμα χειρότερη. Η 30χρονη μητέρα κρατείται. Ήταν ορφανή από τα 16 της χρόνια. Είχε άλλα δυο παιδιά. Το ένα υιοθετήθηκε και το άλλο πέθανε από μια σπάνια ασθένεια.

Αυτή είναι η 30χρονη - Δείτε φωτογραφίες της στη gallery

Πρόσθεσε δε ότι όταν γύρισε είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το Star, η κατηγορούμενη είπε επίσης ότι είχε αναμμένη τη σόμπα στο διαμέρισμα και ότι χρησιμοποιούσε το πιστολάκι μαλλιών, το οποίο άφηνε αναμμένο στα πόδια του μικρού κοριτσιού, για να ζεσταίνεται.

Το άτυχο κοριτσάκι, φέρεται να ήταν μόνο του στο διαμέρισμα σχεδόν όλο το 24ωρο. Η 30χρονη πήγαινε για λίγο, έβλεπε ότι είναι καλά και ξανά έφευγε. Το μωρό ήταν ολομόναχο από τις 6 το απόγευμα, μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, δηλαδή τουλάχιστον 6 ώρες.

Η γυναίκα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται, ενώ ασκήθηκε σε βάρος της ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια.

Από την πλευρά του ωστόσο, ο οδηγός ταξί ανέφερε ότι είχε φύγει από το σπίτι εδώ και έναν μήνα, καθώς η κατηγορούμενη είχε κάνει νέα σχέση και δεν του άρεσε ο τρόπος ζωής της.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στο Newsbomb.gr - Της είχε πεθάνει και άλλο μωρό

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 30χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ενώ έχει χάσει άλλο ένα παιδί, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Το παιδί εκείνο ήταν δύο μηνών όταν άφησε την τελευταία του πνοή, από σπάνια αρρώστια, όπως είχε αναφέρει η μητέρα. Γείτονες πάντως σημειώνουν ότι κάποιοι πιστεύουν ότι το παιδί «έφυγε» είτε από ασιτία είτε από το κρύο.

Δείτε στα βίντεο του Newsbomb.gr, τις συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Εδώ έγινε το κακό:

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις (15 πυροσβέστες με 5 οχήματα) και όταν μπήκαν στο διαμέρισμα (το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς) βρήκαν απανθρακωμένο πάνω σε ένα διπλό κρεβάτι το άτυχο μωρό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου, ενώ προσήχθη και ο οδηγός του ταξί.

Διαβάστε επίσης:

Αν δείτε αυτό στο δωμάτιο ξενοδοχείου πρέπει να φύγετε αμέσως (pics)

Επιστροφή - «βόμβα» στον ΑΝΤ1 - Δεν πάει ο νους σας! (pic)