Αναστασιάδης: Ελπίζει σε αλλαγή της στάσης της Τουρκίας μετά τα μηνύματα των εκλογών

Newsroom Newsroom

Αναστασιάδης: Ελπίζει σε αλλαγή της στάσης της Τουρκίας μετά τα μηνύματα των εκλογών
Ο πρόεδρος δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

Nα συνεχίσει τον διάλογο από εκεί όπου είχε τερματιστεί στο Κραν Μοντανά,  εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως αυτό είχε δηλώσει και στον ΓΓ του ΟΗΕ ευθύς μετά τον τερματισμό της διαδικασίας στο Κραν Μοντανά.  

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μιλούσε από το βήμα του 56ου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά το πέρας των εκλογών στην Τουρκία θα υπάρξει μια αναθεώρηση της πολιτικής της, με επικέντρωση στα μηνύματα που εστάλησαν μέσω των εκλογών, έτσι ώστε να υπάρξει και μεγαλύτερη ελαστικότητα στην εξωτερική πολιτική.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οι παράμετροι που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ αφορούν «την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων, της μόνιμης παρουσίας κατοχικού στρατού, της ερμηνείας του τι σημαίνει αποτελεσματική συμμετοχή των Τ/κ στη διοίκηση, σε ποια σώματα πότε και πώς ασκείται αυτή η θετική ψήφος που διεκδικούν για να φθάσουμε τάχα στην πολιτική ισότητα».

Αναφέρθηκε επίσης σε μια άλλη "αξίωση και εμμονή" της Τουρκίας, που ήταν η ίση μεταχείριση μεταξύ Τούρκων υπηκόων και Ελλήνων υπηκόων ως σαν να γίνετο διάκριση, όπως είπε, υπέρ των Ελλήνων υπηκόων. Να εξισωθούν δηλαδή με τους Ευρωπαίους πολίτες, σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved