ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ψάχνουν και για άλλα πτώματα στο λατομείο της φρίκης – Το «σκοτεινό» προφίλ του «Ορέστη»

Κύπρος: Ψάχνουν και για άλλα πτώματα στο λατομείο της φρίκης – Το «σκοτεινό» προφίλ του «Ορέστη»
Πηγή φωτογραφίας: Reporter.com.cy.

Θρίλερ χωρίς τέλος στο Μιτσερό με τις Αρχές να αναζητούν το πτώμα της 6χρονης Sierra - Η λίστα με τους αγνοούμενους και οι φόβοι για κατά συρροή δολοφόνο

Σοκαρισμένη είναι η Κύπρος, καθώς στο νησί ξετυλίγεται το κουβάρι μιας από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις δολοφονιών.

Μετά την ανεύρεση και της δεύτερης σορού στο μεταλλείο στο Μιτσερό, η αστυνομία ξανάρχισε τις έρευνες τόσο στο Μιτσερό, όπου υπάρχουν ενδείξεις για άλλα πτώματα, όσο και στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης του πρώτου θύματος.

Την ίδια ώρα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης νεκρής γυναίκας, ενώ άρχισαν οι διαδικασίες για εντοπισμό προσώπων προς αναγνώριση του θύματος. Παράλληλα ο 35χρονος ύποπτος περνά από εξαντλητική ανάκριση και τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον των Αρχών διερευνώνται με κάθε λεπτομέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «κλειδί» στις έρευνες αποτέλεσε το προφίλ του 35χρονου εν ονόματι «Ορέστης» με τον λογαριασμό που επικοινωνούσε με τα θύματά του.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο λατομείο της φρίκης

Συνεχίζουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας τις έρευνες στο Μιτσερό, όπου χθες εντοπίστηκε το πτώμα άγνωστης γυναίκας, στο ίδιο φρεάτιο, στο οποίο είχε βρέθηκε η σορός της δολοφονημένης Marry Rose. Παράλληλα, οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τη σορό της μικρής Sierra, της 6χρονης κόρης της Marry Rose.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις χθεσινές έρευνες με δύο ειδικές κάμερες οι οποίες βυθίστηκαν μέσα στα θολά και βαθιά νερά του φρεατίου, εντοπίστηκαν όγκοι που μοιάζουν με πτώματα. Ωστόσο, οι συνθήκες στο φρεάτιο είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι για τους ειδικούς που εργάζονται στο χώρο, πάρα πολλοί. Την ίδια ώρα, ο Νεόφυτος Σιάηλος, Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο φρεάτιο να «κρύβει» κι άλλες σορούς.

Το σκοτεινό προφίλ του 35χρονου «Ορέστη»

Πρόκειται για κάτοικο χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

Ο άνδρας που παραδόθηκε στις Αρχές το βράδυ της Παρασκευής, είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, με το διαζύγιό του να κρατείται σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive ως «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.

Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Η είδηση της σύλληψής του 35χρονου, που στην ουσία είναι ο μυστηριώδης Ορέστης, που διατηρούσε δεσμό με την άτυχη Μαίρη Ρόουζ, προκάλεσε σοκ σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει.

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα.

Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίαζε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Τουναντίον, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

Δήλωνε φωτογράφος - Είχε φωτογραφίσει και το φρεάτιο της φρίκης

Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Συνεργαζόταν με σειρά από ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, έχοντας βραβευτεί και για ορισμένες λήψεις του.

Η δουλειά του ως φωτογράφου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τοπία, με πολλές από τις λήψεις του να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί των γυναικών.

Οι διάλογοι που σοκάρουν

Η ιστοσελίδα «reporter», αποκαλύπτει μηνύματα του 35χρονου υπολοχαγού σε φίλη της Marry Rose, του πρώτου θύματος, στην οποία ανέφερε ότι θέλει να την ενημερώσει για στοιχεία που αφορούν την 38χρονη αλλά θα έπρεπε να συναντηθούν μόνοι τους χωρίς την παρουσία άλλου ατόμου σε κλειστό χώρο. Η γυναίκα φοβήθηκε και η συνάντηση – ευτυχώς – δεν έγινε ποτέ.

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα της συνομιλίας του υπολοχαγού (εμφανιζόταν ως Ορέστης) με φίλη της 38χρονης Marry Rose που δολοφονήθηκε. Προσπαθεί να την πείσει να συναντηθούν για να της αποκαλύψει πληροφορίες για την φίλη της. Η γυναίκα δεν δέχθηκε να κάνει τη συνάντηση εκφράζοντας φόβους για την ασφάλεια της.

Ένα κερί για την Marry

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται εκδήλωση των Φιλιππινέζων που εργάζονται στην Κύπρο και θέλουν να τιμήσουν την μνήμη της Marry Rose.

Με πληροφορίες από Philenews και Reporter.com.cy

Σχετικές ειδήσεις