ΘΡΙΛΕΡ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ

Serial killer - Κύπρος: Και δεύτερη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη που πετούσε τα πτώματα ο «Ορέστης»

Serial killer - Κύπρος: Και δεύτερη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη που πετούσε τα πτώματα ο «Ορέστης»
Πηγή:ΑP
Associated Press

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με τον serial killer της Κύπρου.

Ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού για τον εντοπισμό των πτωμάτων που ο 35χρονος serial killer ομολόγησε ότι έριξε στο νερό μέσα σε βαλίτσες.

Κατά την σημερινή επιχείριση των πυροσβεστικών δυναμέων εντοπίστηκαν από ρομποτική κάμερα δύο βαλίτσες στον βυθό της λίμνης. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα βρέθηκαν δύο αντικείμενα τα οποία μοιάζουν με αυτά που αναζητούνταν.

Ο κ. Τράγκολας είπε ότι τα μέλη της ΕΜΑΚ σηματοδότησαν τα σημεία όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα ούτως ώστε αύριο το πρωί να ξεκινήσει η διαδικασία ανάσυρσης τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τις βαλίτσες που υποστηρίζει ότι τοποθέτησε τα πτώματα ο 35χρονος.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής επεσήμανε ότι απόψε αναμένονται τα αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού, καθώς αυτά είναι πολύ σημαντικά διότι θα κρίνουν το τι είδους στολή θα χρησιμοποιήσουν οι δύτες για να ανασύρουν τα αντικείμενα.

Στην λίμνη βρέθηκε νωρίτερα και υπό τη συνοδεία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 35χρονος, ο οποίος υπέδειξε τα σημεία όπου πέταξε τα θύματα. Υπενθυμίζεται ότι ο λοχαγός έχει πει στους ανακριτές ότι τα πτώματα που τοποθέτησε στις βαλίτσες ανήκουν στην 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες, στην 36χρονη Florentina και στην 8χρονη κόρη της Elena από την Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την ομολογία του, έχει πετάξει τρεις βαλίτσες μέσα στη Κόκκινη λίμνη

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο 35χρονος είχε οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο.

Ο 35χρονος στο δικαστήριο.politis.com.cy

Η δικαστής χαρακτήρισε εύλογες τις υποψίες ότι ο άνδρας συνδέεται και με τα επτά εγκλήματα και κρίνοντας δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας, ανανέωσε για οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησής του.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με το ΡΙΚ, κατονόμασε το έβδομο θύμα του, μέσα από πολυσέλιδες ιδιόχειρες σημειώσεις του, στις οποίες ομολογεί τα φρικιαστικά εγκλήματα.

Πρόκειται για μια γυναίκα από το Νεπάλ, την Κάτχα Ανού, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε σε πηγάδι, στο πεδίο βολής Ξυντούς, κοντά στην Ορούντα, καθ' υπόδειξιν του κατηγορούμενου.

Ο 35χρονος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον άδικο περιορισμό και τον φόνο, καθώς και της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Οι έρευνες και για τις επτά υποθέσεις συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 250 καταθέσεις και αναμένονται άλλες 150. Αναμένεται επίσης να εκδοθούν νέα εντάλματα έρευνας σε οικίες θυμάτων.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο «Ορέστης» φέρεται να δήλωσε πως δεν υπάρχουν άλλα θύματα πέραν των επτά γυναικών για τις οποίες ήδη έχει ομολογήσει.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί στιγμιότυπα από τις έρευνες:

Έρευνες και στη λίμνη Μεμί

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπως ανέφερε το politis.com.cy.

Δύτες με ειδικό σκάφανδρο που διαθέτει προβολείς και κάμερα υψηλής ευκρίνειας, επιχείρησαν σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία ο 35χρονος υπέδειξε ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της 38χρονης Marry Rose.

«Δεν έχω δράσει στην Ελλάδα»

Οι αστυνομικοί που ανακρίνουν τον 35χρονο serial killer, τον ρώτησαν αν έχει δράσει στην Ελλάδα. «Δεν έχω πειράξει καμία γυναίκα στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω καλά τα μέρη εκεί οπότε δεν είχα πού να θάψω κάποια γυναίκα», φέρεται να απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha Κύπρου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι άλλο ανέφερε ο 35χρονος και ακούστε για πρώτη φορά τη φωνή του:

Διαβάστε επίσης: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τη δράση του serial killer - Πώς «ξεφορτωνόταν» τα πτώματα

Εν τω μεταξύ οι Αρχές, ανασύρουν παλαιές υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών προκειμένου να διαπιστώσουν αν συνδέεονται με το δολοφονική δράση του 35χρονου.

Δρούσε και στα Κατεχόμενα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha Κύπρου, οι Αρχές του ψευδοκράτους ζήτησαν βοήθεια από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού έχουν στοιχεία που συνδέουν τον 35χρονο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς με την εξαφάνιση της 40χρονης Νταμ Θι Χοκ από το Βιετνάμ.

Το πτώμα της 40χρονης εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019, ωστόσο η αστυνομία του ψευδοκράτους εκτιμά ότι η δολοφονία της έγινε σε προγενέστερη ημερομηνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου, ο «Ορέστης» πέρασε στα κατεχόμενα στις 5 Μαΐου 2018.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: Με βροχές και καταιγίδες η Ανάσταση - Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία

Σκάει «βόμβα» στο MasterChef: Αποχωρεί κριτής! (pics)

Σχετικές ειδήσεις