ME TO N & ME TO Σ

Επιτέλους, αφήστε τον Μίκη να ησυχάσει

Επιτέλους, αφήστε τον Μίκη να ησυχάσει

Μίκης Θεοδωράκης: Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα, είτε μας αρέσει, είτε όχι ένα είναι το συμπέρασμα: Στην Ελλάδα δεν ησυχάζεις ούτε όταν πεθάνεις. Ξεκάθαρα. Όσο μεγάλος ή όσο μικρός κι αν είσαι… Από κάθε άποψη.

Διαβάζω, ακούω, βλέπω όσα έχουν συμβεί από την στιγμή που έφυγε ο Μίκης Θεοδωράκης και πραγματικά εξοργίζομαι. Από τον τόπο που θα αναπαυθεί μέχρι το… Γραφείο Τελετών που θα αναλάβει την κηδεία του Μίκη, όλα έχουν γίνει σίριαλ! Όλα… Θέματα που ο ίδιος ο Μίκης είτε είχε φροντίσει να μην προκύψουν καν και μάλιστα εγγράφως, είτε δεν θα ήθελε να συνδεθούν μαζί του στο δρόμο για τον Παράδεισο…

Ο μεγάλος Μίκης, ο τιτάνιος Μίκης, αυτός που το πλήθος συγκεντρώνεται σιωπηλό για να τον αποχαιρετίσει, που μια χώρα είναι βυθισμένη στο πένθος για την απώλεια του, να γίνεται αφορμή για… θόρυβο. Ο Μίκης της μουσικής, της Όμορφης Πόλης, των αριστουργημάτων να μην μπορεί να ησυχάσει… Έλεος.

Κι αυτό το «Έλεος» πηγαίνει προς όλους. Τα παιδιά του, τους συγγενείς, όσους εν πάση περιπτώσει αποφασίζουν πια για τον Μίκη, μέχρι όλους τους δημοσιογράφους που κάνουν πρώτο θέμα όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που παρακολουθούμε… Λυπηθείτε μας και σεβαστείτε τον Μίκη, τον Μίκη της Ελλάδας και του κόσμου, τον Παγκόσμιο Μίκη Θεοδωράκη. Αυτόν που και στο θάνατο του, έχει σηκώσει την Ελλάδα ψηλότερα, που κάνει τα ραδιόφωνα καλύτερα έστω και κατ’ ανάγκη.

Πώς να μην παίξεις Μίκη αυτές τις μέρες; Θα εκτεθείς… Και μάλιστα ανεπανόρθωτα… Ας σκύψουμε επιτέλους το κεφάλι και ας χάσουμε ένα κλικ, φύλλο, μονάδα τηλεθέασης/ακροαματικότητας από σεβασμό στον Μίκη Θεοδωράκη. Δεν είναι όλα για κουτσομπολιό. Σίγουρα δεν είναι ο Μίκης για κουτσομπολιό. Ακόμη και αν το προκαλούν αυτοί που δεν θα έπρεπε…

Σκέψου, σκέψου καλά εσύ που ψάχνεις… θέμα, πάνω από τη σωρό του Μίκη, πόσους Θεοδωράκηδες έχει αυτός ο τόπος; Αν βρεις άλλον… μισό, ασχολήσου με όλα αυτά… Αν όχι, προτίμησε αντί να βάλεις για το… Γραφείο Τελετών, να βάλεις ένα τραγούδι του… Θα έχεις κάνει το καλύτερο. Για σένα, για μένα, για την κοινωνία, για την ανθρωπότητα… Σκέψου το.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο ζωγράφος που βρέθηκε κρεμασμένος στη Ραφήνα - Το 2013 είχε σκοτώσει τη μάνα του

Έρχεται αύξηση όλων των καθαρών μισθών από το 2022 - Υπολογίστε το όφελος

Μίκαελ Σουμάχερ: «Ραγδαία η βελτίωση της υγείας του» - Αποκαλύψεις από ντοκιμαντέρ του Netflix