MEDIA

Πρώτο το Newsbomb.gr στην ψηφιακή ενημέρωση των Ελλήνων

Πρώτο το Newsbomb.gr στην ψηφιακή ενημέρωση των Ελλήνων

Το Newsbomb, το κορυφαίο ειδησεογραφικό site στην Ελλάδα, εμπιστεύεται για την ψηφιακή του ενημέρωση το ελληνικό κοινό, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Reuters για το 2016.

Στην έκθεσή του το Ινστιτούτο Reuters αναγνωρίζει ότι την τρέχουσα χρονιά η κρίση κατάφερε νέο πλήγμα στο ελληνικό μιντιακό σύστημα με τις τηλεοπτικές παραγωγές να αποτυπώνουν δραματική μείωση κατά 50% την τελευταία 5ετία και τη βιομηχανία του Τύπου, να πνέει τα λοίσθια καθώς τα κυριακάτικα φύλλα, το δυνατό χαρτί των εφημερίδων, έχασαν το 50% των δυνάμεών τους από το 2009.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η έρευνα του Ινστιτούτου Reuters, οι καταναλωτές Μέσων στράφηκαν προς τα ψηφιακά μέσα, με το Newsbomb.gr να καταφέρνει να παραμείνει στην κορυφή της εμπιστοσύνης του κόσμου και αυτό είναι η ισχυρότερη επιβράβευση για τη δημοσιογραφική του ομάδα, που δεσμεύεται να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο να μάχεται για την ενημέρωση του λαού μακριά από αγκυλώσεις και οποιεσδήποτε εξαρτήσεις.

Στη λίστα του Reuters ακολουθούν το In.gr με ποσοστό 33% και το news247.gr με 28%, αλλά και σελίδες που ανήκουν σε δημοφιλείς δημοσιογράφους που έκαναν καριέρα στην ιδιωτική τηλεόραση όπως τα zougla.gr (29%), enikos. gr (28%) και newsit.gr (25%). Τα site οικονομικών εφημερίδων, όπως το capital.gr και η naftemporiki.gr φαίνεται επίσης να προσελκύουν αρκετό κόσμο συγκεντρώνοντας μικρότερα ποσοστά της τάξεως του 20%, λόγω της βαρύτητας που έχουν αποκτήσει οι οικονομικές ειδήσεις στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης.

re

Τέλος, σύμφωνα με το Digital News Report του Ινστιτούτου Reuters, οι Έλληνες φαίνεται να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ενημερωτικούς σκοπούς (74%) και μάλιστα σε υψηλότερο βαθμό από όσο οι χρήστες σε άλλες χώρες. Επιλέγουν τα social media καθημερινά για να μοιραστούν ειδήσεις και να σχολιάσουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Για τον λόγο αυτό, το Newsbomb.gr προσαρμόζεται διαρκώς στα νέα δεδομένα και συνεχίζει με καινοτόμες ιδέες που θα αλλάξουν το τοπίο της ενημέρωσης. Με γνώμονα την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και με επίκεντρο τα δικαιώματα των πολιτών το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site ακολουθεί το δύσκολο δρόμο της αλήθειας και της πρωτοπορίας. Το μέλλον είναι εδώ!

Σχετικές ειδήσεις