MEDIA

Οι εφημερίδες με μια ματιά

Οι εφημερίδες με μια ματιά
Ποια θέματα κυριαρχούν: Η οικονομική κρίση, οι συστάσεις απο τη Τρόικα, οι δύο δικαστικές αποφάσεις υπέρ...

Ποια θέματα κυριαρχούν: Η οικονομική κρίση, οι συστάσεις απο τη Τρόικα, οι δύο δικαστικές αποφάσεις υπέρ εργαζομένων, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι αυξήσεις σε τσιγάρα και τρόφιμα και οι εξελίξεις στη ΝΔ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόσοι παίρνουν διπλούς και τριπλούς μισθούς;"

Η εφημερίδα γράφει ότι "έρευνα σε βάθος ξεκινά η Ενιαία Αρχή Πληρωμών για 4.000 υπαλλήλους του Δημοσίου, οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εμφανίζονται να εισπράττουν δύο μισθούς!".

Η ΑΥΓΗ: "Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ζητούν από την Πορτογαλία να θυσιαστεί για να σωθεί η Ισπανία! Ο Αλμούνια αμφισβητεί την ικανότητα της Ισπανίας να λύσει τα προβλήματά της Ετοιμόρροπη η ιρλανδική κυβέρνηση, αβέβαιη η στήριξη του προϋπολογισμού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σωσίβιο στους εκβιασμούς αναζητεί εναγωνίως ο "νέος Σφηνιάς" του Λιμανιού και τα... συνεταιράκια του"

Η εφημερίδα γράφει ότι "θρίλερ με κεντρικό πρωταγωνιστή εφοπλιστή που βουλιάζει στα χρέη και ακολουθεί το βηματισμό του μακαρίτη Σφηνιά στο γκρεμό συνταράσσει το μεγάλο λιμάνι, ενώ τα απόνερα του σκανδάλου ταρακουνούν και νεόκοπο εκδότη που επιχειρεί να ρίξει οικονομικό σωσίβιο εκβιάζοντας στυγνά παράγοντες του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι λαθρεπιβάτες να κατέβουν- Σφοδρή επίθεση Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση και στους "συμμάχους" της"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε χθες ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του λέγοντας ότι κανείς δεν περισσεύει και προειδοποιώντας ότι "οι λαθρεπιβάτες και οι λιπόψυχοι δεν χωρούν στην προσπάθεια που καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία, για τη σωτηρία της χώρας".

ΕΘΝΟΣ: "Δύο βόμβες για τις συντάξεις του ΙΚΑ- Κίνδυνος για νέες μειώσεις αποδοχών σε χιλιάδες συνταξιούχους"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι επιχειρησιακές συμβάσεις και η έκρηξη της ανεργίας απειλούν τις συντάξεις του ΙΚΑ. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι το 2011 οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν κατά 2,5 δισ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με το τσιπάκι -666... μας έχουν στο τσεπάκι"

Η εφημερίδα γράφει ότι "RFID είναι το chip που βλέπουμε να είναι κολλημένο επάνω στην κάρτα; Οχι δεν είναι αυτό. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μας την δίνει η εταιρεία Bundesdruckerei GmbH Berlin η οποία κατασκευάζει τέτοιες κάρτες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κάναμε λάθος χειρισμούς με την Ντόρα ομολογούν στη ΝΔ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ παραδέχθηκε ότι αποτελεί "πλήγμα" για την ανοδική πορεία του κόμματος η αποχώρηση της και ζήτησε ψυχραιμία. Την ίδια στιγμή είχαμε ενωτικό... προβληματισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυξήσεις σε τρόφιμα-τσιγάρα- Εκπτώσεις στα ΙΧ μεσαίου κυβισμού"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακριβότερα έως και 2% βασικά είδη για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Νέες αυξήσεις 0,10 έως 0,20 ευρώ στα πακέτα τσιγάρων. Εισοδηματικά κριτήρια για επιδόματα πολύτεκνων και τρίτεκνων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δύο ανατροπές υπέρ εργαζομένων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δρόμο ανατροπών υπέρ των εργαζομένων ανοίγουν δικαστικές αποφάσεις και μία εισήγηση ενώπιον του Συμβ. Επικρατείας. Δικαστήριο δικαιώνει stagiers και παίρνουν αποζημιώσεις. Καταρρίπτει την έκτακτη εισφορά εισήγηση στο Συμβ. Επικρατείας".

ΕΣΤΙΑ: "Αγώνας ταχύτητος για τα μέτρα- Η τρόικα θέτει πλέον τελεσίγραφα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι διαθέτει αντοχή, όχι όμως και ταχύτητα. Ισως γι' αυτό επιδίδεται στην κωπηλασία και πρόσφατα επέλεξε να λάβη μέρος στον Μαραθώνιο. Σήμερα όμως, αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι πρωτίστως ταχύτητα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ευρώπη σε δίνη κρίσης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κρίση χρέους εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό τις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αδυνατούν να συμφωνήσουν στον τρόπο αντιμετώπισής της".

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΟΧΙ" Παπανδρέου στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ για τα περί μυστικών συνομιλιών και συμφωνιών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τρέξτε, Γιώργο, τρέξτε!- Δραματικές συστάσεις από τρόικα και Παπαδήμο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικές συστάσεις έχουν γίνει προς την κυβέρνηση τόσο από την τρόικα όσο και από τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμο πως εάν δεν προχωρήσουν αμέσως οι διαρθρωτικές αλλαγές η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πιθανότητα μη καταβολής της τέταρτης δόσης".

Η ΝΙΚΗ: "1,5 τρισ. για να σταματήσει το ΝΤΟΜΙΝΟ της Ευρωζώνης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γιατί στο μηχανισμό στήριξης θα μπουν η Ισπανία και η Ιταλία. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει η Γαλλία για να σωθεί. Το μεγάλο λάθος της Μέρκελ, με τη μη έγκαιρη διάσωση της Ελλάδας. Ποιοι χρωστάνε 660 δισ. στη Γερμανία και 911 δισ. στη Γαλλία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις- Αδίστακτη η κυβέρνηση"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με το νομοσχέδιο για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων καταργούνται οι κλαδικές που καλύπτουν περίπου τα 4/5 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα".

Press Τime: "Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας- Εξαλλοι οι Συλλόγοι δανειοληπτών και καταναλωτών καταγγέλλουν"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ότι έρχεται "καταιγίδα" κατασχέσεων για χιλιάδες πρώτες κατοικίες καταγγέλλει, μιλώντας στην "Press Time" ο πρόεδρος των δανειοληπτών Θ. Θανόπουλος. Λέει πως στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στη συντριπτική πλειονότητα, πρώτης κατοικίας".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Παίζει τώρα τον Μεσία- Η διάλυση της ΝΔ ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή Καραμανλή"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακυβέρνητο καράβι σε μεγάλη φουρτούνα θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία, με τους γαλάζιους ναύτες να το εγκαταλείπουν ένας-ένας. Την ίδια στιγμή ο καπετάν Αντώνης εμφανίζεται αδύναμος να αντιδράσει και να ανακόψει την πορεία του καραβιού προς τον πολιτικό βυθό".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Η ΝΔ στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις- Στροφή με ομιλία του Σαμαρά στους βουλευτές"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αντικειμενικές σε 876 περιοχές- Οι τιμές για οικόπεδα που δεν ήταν ενταγμένα στο σύστημα"

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η Χούντα της Τρόικας σφραγίζει επιχειρήσεις"


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αναζωογόνηση... ερευνών για πετρέλαιο στην Ελλάδα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το "πράσινο φως" για την εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, το Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου".

Η ΑΞΙΑ: "Ποιοι σορτάρουν την Εθνική- Τα hedge funds, η γερμανική τράπεζα και ο ρόλος της Goldman Sachs..."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σχέδιο στήριξης της μετοχής, η στάση των Morgan Stanley, JP Morgan, UBS και οι πωλήσεις της Citi. Η επιχείρηση ελέγχου του τραπεζικού συστήματος μέσω της ρευστότητας που διοχετεύουν τα ξένα funds στις αυξήσεις κεφαλαίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώνονται τρεις φόροι"

Η εφημερίδα γράφει ότι "φθηνότερα ΙΧ αυτοκίνητα- Χαμηλώνει ο πήχυς για τέλη ταξινόμησης-φόρο πολυτελείας. Φορο-ελαφρύνσεις στα εταιρικά κέρδη- Στο τραπέζι η φορολόγηση για τα διανεμόμενα κέρδη μεταξύ εταιρειών. Παγώνει ο φόρος υπεραξίας στο Χ.Α.".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τρόικα και στην Ιβηρική! Πιέζουν την Πορτογαλία για να σωθεί η... Ισπανία"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "Φωτιά" στην Ιβηρική βάζει τώρα το ντόμινο της κρίσης χρέους, με την Πορτογαλία και την Ισπανία να γίνονται τα νέα θύματ ατου ακήρυχτου πολέμου".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόγραμμα 100 ημερών σε μεταφορές και υποδομές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "συγχρηματοδοτούμενες απο το ΕΣΠΑ επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, αποκρατικοποιήσεις και ανασυγκρότηση ΟΣΕ και ΟΑΣΑ περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα των 100 ημερών για τις κρατικές εταιρείες συγκοινωνιών και τις βασικές κρατικές υποδομές σε λιμάνια και αεροδρόμια".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: " "Εκτροχιάζει" τον ΟΣΕ η Κομισιόν"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ελληνικών σιδηροδρόμων, οι οποίοι θεωρούνται "επιτομή της διαφθοράς" στον δημόσιο τομέα και... βιομηχανία παραγωγής σκανδάλων".

Πηγή: newscode

Ροή Ειδήσεων