MEDIA

Έλλη Στάη: Έθαψα βαθιά το τραύμα μου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκα

Έλλη Στάη: Έθαψα βαθιά το τραύμα μου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκα
INTIME

Η Έλλη Στάη περιγράφει την εμπειρία της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη πριν από 35 χρόνια.

Στη σκιά των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, η δημοσιογράφος αναφέρεται στην δική της ιστορία με άρθρο της στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Η Έλλη Στάη αναφέρει πως όταν μίλησε για τα όσα της συνέβησαν, είχαν ήδη περάσει 35 χρόνια. «Παρ' όλο που ο δικός μου χαρακτήρας με έκανε να φύγω τρέχοντας, να παραιτηθώ κάτω από την απειλή πως δεν θα βρω αλλού δουλειά, δεν είχα ούτε την δύναμη, ούτε την αίσθηση πως μπορώ να το καταγγείλω, να το πω οπουδήποτε», γράφει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει δε πως το «έθαψε το δικό της τραύμα» για να πραγματοποιήσει αυτά που ήθελε στην ζωή της.

«Ούτε, όμως, 35 χρόνια μετά, είχα την αίσθηση πως η ελληνική δημόσια σφαίρα (τα μέσα ενημέρωσης, τα πολιτικά κόμματα, τα επαγγελματικά σωματεία) ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με την προσοχή και την σοβαρότητα που του αξίζουν», γράφει η δημοσιογράφος

Καταλήγοντας σημειώνει: «γι' αυτό και μόνο το ότι δεν υπάρχει απλώς η κουτσομπολίστικη διάσταση, όπως μόλις πριν δυο χρόνια υπήρχε, πρέπει να μας κάνει να ελπίζουμε πως έρχεται η ώρα της ωριμότητας για την ελληνική κοινωνία να ανοίξει διάπλατα τη δημόσια συζήτηση για τέτοιου είδους θέματα, που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την ποιότητα ζωής μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Στη «φωλιά» των Rafale Έλληνες πιλότοι - Η εκπαίδευση στα γαλλικά υπερόπλα