ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ψυχρή εισβολή προ των πυλών - «Χιόνια και στην Αττική»

Καιρός: Ψυχρή εισβολή προ των πυλών - «Χιόνια και στην Αττική»

Καιρός: Με δύο εποχές αρχίζει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας - Πρόσκαιρα βαρυχειμωνιά το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και την Αττική, σύμφωνα με την προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Οι βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και τη Δευτέρα (22/03) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου), στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη πρόσκαιρα βαρυχειμωνιά θα σημειωθεί το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και την Αττική ενώ το Σαββατοκύριακο επιστρέφει και πάλι η Άνοιξη με την αλλαγή και της ώρας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κόψει και πάλι την χώρα στη μέση με χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Στην Αττική είναι πολύ πιθανό από το βράδυ της Τετάρτης (24/3) και μέχρι το πρωί της Πέμπτης (25/3) «να δούμε να χιονίζει μέχρι και τα βόρεια προάστια με το κρύο ιδιαίτερα έντονο και τον βοριά να φυσά με ένταση με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρόγνωση του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ψυχρή αυτή εισβολή αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή και μετά κι έτσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τίποτα δεν θα θυμίζει αυτόν τον ανοιξιάτικο χιονιά με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Η εφιαλτική εφημερία και η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα που σόκαρε