MEDIA

Καρμοίρης - ΕΡΤ: Το πρώτο σχόλιο για την απομάκρυνσή του από τη δημόσια τηλεόραση

Καρμοίρης - ΕΡΤ: Το πρώτο σχόλιο για την απομάκρυνσή του από τη δημόσια τηλεόραση

«Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν», αναφέρει ο δημοσιογράφος

Για την απομάκρυνσή του από την ΕΡΤ και το σχόλιο στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, για τα μάτια των Κορεατών το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, μίλησε στον Metropolis 95,5 ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης.

«Δεν αισθάνομαι ενοχή, το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν», δήλωσε ο δημοσιογράφος και έσπευσε να αποκαλύψει την προσωπική του ιστορία, προκειμένου να καταστήσει σαφές πως το σχόλιο ήταν ατυχές, αλλά όχι ρατσιστικό. «Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑμεΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών».

«Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν», επισήμανε και πρόσθεσε: «Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το «Κορεάτης από την κίτρινη φυλή»; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπος για να το πουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός από το ECDC: Στο «πορτοκαλί» σχεδόν όλη η Ελλάδα - «Κόκκινη» ξανά η Κρήτη