MEDIA

Ζήσης Ρούμπος: Έχω ασκήσει ψυχολογική βία, λεκτική βία – Με ενοχλούσε ο όρος γυναικοκτονία

Ζήσης Ρούμπος
Σε εξομολόγηση για την ψυχολογική και λεκτική βία που έχει ασκήσει προχώρησε ο ηθοποιός Ζήσης Ρούμπος
ΑΝΤ1

Σε εξομολόγηση για την ψυχολογική και λεκτική βία που έχει ασκήσει προχώρησε ο ηθοποιός Ζήσης Ρούμπος

Στο «τέρας» που επιτρέπει στους άνδρες να ασκούν λεκτική και ψυχολογικη βία σε βάρος των γυναικών αναφέρθηκε ο ηθοποιός Ζήσης Ρούμπος με αφορμή τα προσωπικά του βιώματα.

Όπως είπε ο Ζήσης Ρούμπος στον ΑΝΤ1 και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου «έχω ασκήσει ψυχολογική βία, λεκτική βία, δούλεψα πολύ για να σκοτώσω το «τέρας». Και ακόμα δουλεύω. Δεν ήταν εύκολο, και ακόμα δουλεύω πολλά πράγματα, είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που κλήθηκα να κάνω».

Με αφορμή, δε, μια ανάρτηση που είχε κάνει τον Ιούλιο μετά τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας στη Φολέγανδρο είπε αρχικά ότι «παρερμηνεύτηκε το κείμενό μου ως μια πρόσκληση για κουβέντα. Ήταν μια κατάθεση ψυχής βιωματική. Δεν θα πω θεωρίες κι αυτά που έγραψα τα έζησα όλα. Έζησα κι άλλα που δεν γράφονται, ούτε λέγονται και το εννοώ… Σκέψου ένας άντρας που έχει μεγαλώσει με το η γυναίκα είναι κατώτερη, πως το επιβεβαιώνει;».

Ο Ζήσης Ρούμπος παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι «υπήρξα άνθρωπος που με ενοχλούσε ο όρος γυναικοκτονία. Έψαξα γιατί με ενοχλούσε και είδα ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πάρουν περισσότερη δύναμη οι γυναίκες. Ήμουν μέρος του προβλήματος».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «το πιο σημαντικό πράγματα εν έτη 2021, που μπορούμε να πούμε δημόσια είναι επιτέλους να φύγει το στίγμα της ψυχανάλυσης. Να σταματήσει αυτό το ταμπού που υπάρχει στην Ελλάδα ότι για ψυχανάλυση πηγαίνεις αν είσαι τρελός, ή αν έχεις πρόβλημα. Όχι. Είναι η πιο σημαντική δουλειά που μπορείς να κάνεις με τον εαυτό σου».

Ο Ζήσης Ρούμπος μίλησε, τέλος, με πολύ θερμά λόγια για τη σύζυγό του λέγοντας ότι «έχω την τύχη να λέω ότι είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω αυτόν τον άνθρωπο δίπλα μου τη γυναίκα μου, η οποία έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα μαζί μου. Δουλέψαμε μαζί πολύ και είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που κάνω αυτή τη στιγμή τη δουλειά που κάνω. Ήταν αυτή που στήριξε εξ αρχής, και κάποια στιγμή πριν γίνω γνωστός στο ευρύ κοινό, πριν την τηλεόραση, θέλαμε να κάνουμε οικογένεια και της είπα δεν βγαίνει με την ηθοποιία, να το αφήσουμε να βρω μια δουλειά, και μου είπε μην τολμήσεις, γιατί αυτό που μου περιγράφεις δεν είναι ο άνθρωπος που ερωτεύτηκα».

Η ανάρτηση του Ζήση Ρούμπου για τις γυναικοκτονίες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»