MEDIA

Βούλτεψη σε Σβέρκο: «Είσαι η ντροπή της δημοσιογραφίας»

Βούλτεψη σε Σβέρκο: «Είσαι η ντροπή της δημοσιογραφίας, φασίστα»
Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Βούλτεψη-Σβέρκο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης,
Glomex

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που είχαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο δημοσιογράφος της Αυγής, Νίκος Σβέρκος

Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στον αέρα του ΣΚΑΙ, που ήταν καλεσμένη η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη και ο διευθυντής του avgi.gr Νίκος Σβέρκος.

Το «αντικείμενο» της κουβέντας τους ήταν το μεταναστευτικό, όπου κάποια στιγμή ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι μετά από ερώτηση του Σβέρκου προς στην υφυπουργό. Ο δημοσιογράφος ρώτησε την κ. Βούλτεψη «αν γίνονται ή όχι pushbacks προσφύγων στο Αιγαίο, όπως έχει αποδειχθεί και στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο επικεφαλής της Frontex».

Η ερώτηση εξόργισε την υφυπουργό Μετανάστευσης, η οποία απευθυνόμενη προς τον δημοσιογράφο άρχισε να λέει «ο άνθρωπος δεν πάει καλά, θα πάτε στις 20 μονάδες διαφορά. Θέλετε να έρθουν εκατομμύρια πρόσφυγες».

Ο Νίκος Σβέρκος ρώτησε την υφυπουργό Μετανάστευσης εάν λένε ψέματα οι Βρυξέλλες με τη Σοφία Βούλτεψη να απαντάει «δεν μας ενδιαφέρει τι λένε κάθε φορά για τη Frontex οι Βρυξέλλες».

Μετά από τις επίμονες ερωτήσεις του Νίκου Σβέρκου, η κ. Βούλτεψη απάντησε ότι «δεν υπάρχουν, ούτε έχουν αποδειχθεί» και στη συνέχεια χαρακτήρισε τον Νίκο Σβέρκο «φασίστα» και «ντροπή της δημοσιογραφίας».

Μετά το τέλος της εκπομπής ο δημοσιογράφος με ανάρτηση του στο Twitter έγραψε: «Σοφία Βούλτεψη, ευχαριστώ!».

Σχετικές ειδήσεις