MEDIA

Νίκος Μάνεσης: Η δήλωση για τα νούμερα τηλεθέασης και ο «πόλεμος» που ξέσπασε

O Nίκος Μάνεσης
O Nίκος Μάνεσης

Νίκος Μάνεσης: Η δήλωση για τα νούμερα τηλεθέασης και ο «πόλεμος» που ξέσπασε. Στην αντεπίθεση πέρασαν Μελέτη, Τεργιάκης, Σκορδά.

Της Κατερίνας Θεοδωροπούλου

Το περασμένο Σαββατοκύριακο και μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στον ALPHA, ο Νίκος Μάνεσης αρχικά ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει σε δυο χρόνια. Λίγο αργότερα, όμως, διευκρίνισε ότι το έκανε για να διαπιστώσει κάτι, αν ισχύουν τα νούμερα τηλεθέασης συγκρίνοντάς τα με το ενδιαφέρον του κοινού.

«Λοιπόν χρωστώ κάτι από χθες. Είπα “άντε Χρήστο δύο χρόνια μείνανε και μετά θα πάρω σύνταξη”. Δεν έχει σημασία αν θα πάρω σύνταξη. Είναι δικό μου θέμα και της οικογένειάς μου. Σε δύο χρόνια σταματώ από εδώ. Θα πάρω σύνταξη; Θα πάω αλλού; Θα αλλάξω επάγγελμα; Είναι κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους συναποφασίζουμε κι αφορά εμένα. Χθες το έκανα για έναν πολύ απλό λόγο και θα το αντιληφθείτε. Μπλόκαρε το σύστημα και το τηλεφωνικό κέντρο. Υπήρχε ένα ενδιαφέρον κι είμαι υπόχρεος.

«Το έκανα για να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον»

Ενάμιση χρόνο τώρα καταγράφονται αξιοπερίεργα πράγματα, που δεν είναι του παρόντος είναι των αφεντικών μας. Από το ξεκίνημα της σεζόν καταγράφεται το εξής: Να υπάρχει το δικό σας ενδιαφέρον κι εμείς να καταβαραθρωνόμαστε. Μας παρακολουθούν ή όχι; Την ώρα που υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον από χθες κι η περίφημη είδηση κάνει το γύρο το διαδικτύου… Έπαιρναν συγγενείς και φίλοι. Χθες πατώσαμε, άσχημο ξύλο.

Επειδή συμβαίνουν διάφορα πράγματα, που προσβάλουν τη λογική μας, κάνουμε διάφορα τρικ για να παίρνουμε απαντήσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν δίνω συνεντεύξεις. Υπήρξε ανταπόκριση και δεν καταγράφηκε στην τηλεθέαση. Άλλο ένα κερασάκι στην οποιαδήποτε τούρτα των αμφιβολιών. Κατά την περσινή χρονιά εντοπίστηκαν αξιοπερίεργα. Σε συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένες ημέρες το δυναμικότερο κομμάτι των ανδρών παρακολουθούσε cartoon για τετράχρονα. Εκεί μπήκαν αμφιβολίες στους εργοδότες μας…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μάνεσης.

Το πρωί της Δευτέρας, η Ελεονώρα Μελέτη δεν άφησε ασχολίαστα τα παραπάνω. «Δεν ξέρω τι μου λέτε εσείς για τον Νίκο Μουτσινά, αλλά σίγουρα δεν ήταν η μόνη αποχώρηση που ανακοινώθηκε το σαββατοκύριακο. Είχαμε κι άλλη μία και βέβαια το αντίκρισμα, απ’ ότι θα καταλάβουμε όλοι, ήταν πολύ μεγαλύτερο γιατί μπλόκαρε το τηλεφωνικό κέντρο και τα social media της εκπομπής», είπε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη και στη συνέχεια προβλήθηκε το σχετικό απόσπασμα.

«Τι κοιτάτε εμένα;», είπε η παρουσιάστρια του «MEGA Καλημέρα» κι έβαλε τα γέλια. «Βρε κουτό, ένα τρικ έκανε για να δει την ανταπόκριση», πρόσθεσε. Στη συζήτηση που ακολούθησε, η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε ότι την περίοδο που συνεργαζόταν με τον Νίκο Μάνεση, ο τελευταίος θεωρούσε ότι για τα νούμερα τηλεθέασης έφταιγαν οι παρουσιαστές. Η Ελεονώρα άφησε ξεκάθαρα αιχμές για την τότε συνεργασία τους, που έληξε άδοξα με την παρουσιάστρια να αποχωρεί από την πρωινή εκπομπή του ALPHA.

Στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο Τάσος Τεργιάκης πήρε το μέρος της Ελεονώρας Μελέτη καθώς κι εκείνος συμμετείχε στην επίμαχη εκπομπή του ALPHA. «Όπως είπε η Ελεονώρα, και συμφωνώ 100% μαζί της, φύγαμε όλοι. Όταν μία εκπομπή πηγαίνει καλά και κάνει νούμερα τηλεθέασης, όλη η εκπομπή είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Όταν μία εκπομπή δεν πηγαίνει καλά, πάλι φταίμε όλοι. Στην εκπομπή αυτή στον ALPHA όταν με κάλεσαν να είμαι μαζί με την Ελεονώρα Μελέτη και τον Γιώργο Γρηγοριάδη, στην αρχή δεν υπήρχε ο Νίκος Μάνεσης πουθενά.

Στην πορεία μας είπαν ότι θα την σχεδιάζει ο Νίκος Μάνεσης και θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Όταν ξεκίνησε η εκπομπή την πρώτη εβδομάδα και πήγαινε πολύ καλά, όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μόλις τη δεύτερη εβδομάδα άρχισαν να πέφτουν τα νούμερα και να πέφτουν οι κατραπακιές, ξαφνικά δεν έφταιγαν όλοι, έφταιγε η Ελεονώρα Μελέτη, ο Τεργιάκης, ο Γρηγοριάδης. Πρώτη έφυγε η Ελεονώρα Μελέτη, μάλιστα την έπαυσαν. Στην πορεία έφυγα κι εγώ αφού τα συζητήσαμε με το κανάλι και τελευταίος πριν λίγο καιρό έφυγε ο Γιώργος Γρηγοριάδης.

Είχαν προηγηθεί τρεις αποχωρήσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι είπαν το πρόβλημά τους στη διεύθυνση του σταθμού», ξεκαθάρισε. Η Φαίη Σκορδά, με τη σειρά της, στο «Πρωινό Μας» στο ΣΚΑΪ, είπε: «Μετά από μια τέτοια μεγάλη εμπειρία, πάρα πολλές ώρες στον αέρα και με αυτό το βιογραφικό για μία μέρα που πάτωσε; Εγώ τα περσινά νούμερα τα έβλεπα και ήταν μια χαρά. Μου κακοφαίνεται που ασχολείται με τα νούμερα ένας παρουσιαστής τέτοιου βεληνεκούς».

Τις δηλώσεις του Νίκου Μάνεση σχολίασε και η Ναταλία Γερμανού, η οποία με διακριτικότητα ανέφερε: «Δεν είδα αυτό που είπε ο Νίκος Μάνεσης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω κάνει ποτέ ρεπορτάζ σε ότι αφορά την AGB, τη Nielsen για να δω πώς βγαίνουν τα νούμερα. Εγώ διαβάζω αυτά που στέλνουν σε όλους μας. Οπότε, αυτά κοιτάζω. Τώρα, αν δεν αποτυπώνουν τα νούμερα και το ξέρει ο κύριος Μάνεσης, εγώ δεν το ξέρω», είπε η Ναταλία Γερμανού.


Διαβάστε επίσης

Σασμός - Spoiler της εβδομάδας: Η ομολογία της Καλλιόπης και η αντίδραση του Αστέρη

All Star Survivor: Είπε το «ναι» ο Ντάνος – Ποιος θα είναι ο διπλός ρόλος που θα αναλάβει

Μενεγάκη: «Σφίχτηκε το είναι μου, η καρδιά μου, η ψυχή μου, έκανα μεγάλη προσπάθεια για να…»