MEDIA

Η μάχη της πρωινής ζώνης: Οι «βετεράνοι», οι νέοι παίκτες και η πρωτιά που χάνει την αίγλη της

Η μάχη της πρωινής ζώνης: Οι «βετεράνοι», οι νέοι παίκτες και η πρωτιά που χάνει την αίγλη της

«Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες… και πριγκίπισσες» αποδεικνύεται η φετινή τηλεοπτική σεζόν για τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές. Ο ανταγωνισμός σκληρός και η πίτα μοιράζεται σε πολλά μαγκαζίνο, όπως άλλωστε και οι τηλεθεατές, με αποτέλεσμα καμία εκπομπή να μην σημειώνει τα υψηλά ποσοστά άλλων ετών.

Το πάλαι πότε αγαπημένο ζευγάρι, στη ζωή και την TV, με εμπειρία στην πρωινή ζώνη, Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας, από «σύμμαχοι» έγιναν «αντίπαλοι». Η ξανθιά παρουσιάστρια μετακόμισε σε νέα στέγη, στον ΣΚΑΪ, και παίζει απέναντι από τον παρουσιαστή και δημοσιογράφο που παρέμεινε στον ΑΝΤ1 στο τιμόνι του «Πρωινού». Η Φαίη, με ένα τίτλο εκπομπής που θυμίζει τα παλιά-«Πρωινό Μας», δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε ένα νέο «σπίτι» και σίγουρα κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Μπορεί τα ποσοστά τηλεθέασης των πρώτων ημερών να ήταν με το μέρος της, όμως στην πορεία «έπεσαν» και πλέον κυμαίνονται μεταξύ 10-15% ενώ κάποιες φορές περιορίζονται σε μονοψήφια. Βέβαια, η Φαίη ξέρει τι θα πει πρωινό, έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τον κόσμο και σίγουρα στην πορεία αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Σε απόσταση αναπνοής στην τηλεθέαση το «Πρωινό» του ΑΝΤ1, που τράβηξε το ενδιαφέρον με την αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού. Το μοντέλο και παρουσιάστρια είπε «αντίο» στον Γιώργο Λιάγκα και την πρωινή ζώνη του καναλιού, έπειτα από λίγες μόνο ημέρες από την πρεμιέρα, καθώς οι διαφορές ήταν αγεφύρωτες. Ο Γιώργος, πλέον, με τους συνεργάτες του έχουν δώσει ξεκάθαρα χροιά infotainment στην εκπομπή και η πορεία στους πίνακες της Nielsen θα έχει ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή, η Κατερίνα Καινούργιου με την εκπομπή «Super Κατερίνα» του ALPHA φαίνεται ότι βρίσκει τον τρόπο να παίρνει προβάδισμα από τον ανταγωνισμό, έστω και με μικρή διαφορά. Με καλά κουρδισμένη ομάδα, με ατού τα θέματα που παίζει και αφορούν στις απόλυτα επιτυχημένες σειρές του ALPHA αλλά και τις συνεντεύξεις που κάνει με πρόσωπα του σταθμού που επίσης ενδιαφέρουν πολύ, η εκπομπή καταφέρνει να τερματίζει τις περισσότερες ημέρες πρώτη.

Στο μέτωπο του MEGA, η Δανάη Μπάρκα παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρωινό που βασίζεται σε θέματα που θα συζητούσε η οποιαδήποτε παρέα και εκτός τηλεόρασης. Αν και καινούργια σχετικά στην τηλεοπτική αρένα (μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από τον κόσμο της υποκριτικής), στέκεται επάξια στη θέση που της έχουν δώσει και τα νούμερα είναι σταθερά. Αποδεικνύεται, δηλαδή, ότι έχει αποκτήσει το δικό της κοινό, κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού η Δανάη ξεχωρίζει για το επικοινωνιακό της ταλέντο και τη θετικότητα που την χαρακτηρίζει.

H Μπέττυ Μαγγίρα είναι το πρόσωπο που το OPEN επέλεξε για δεύτερη χρονιά για την πρωινή ζώνη και την παρουσίαση του «Ποιος είναι πρωινιάτικα;». Αυθεντική και χωρίς να προσπαθεί επιτηδευμένα να κερδίσει τις εντυπώσεις, καταφέρνει να έχει επίσης ένα σταθερό κοινό με θέματα που θυμίζουν τα κλασικά πρωινάδικα που μάς συντρόφευαν τα περασμένα χρόνια: σόουμπιζ, τηλεοπτικές εξελίξεις, μαγειρική και χαλαρά σχόλια.

Στη φετινή πρωινή ψυχαγωγική ζώνη τα βλέμματα τράβηξαν και η Ελένη Χατζίδου με τον Ετεοκλή Παύλου. Το ζευγάρι, με εξαιρετικά μικρή εμπειρία από την τηλεόραση, βούτηξαν στα βαθιά ως οι κεντρικοί παρουσιαστές του «Breakfast@STAR» και είναι αξιοπρεπέστατοι. Μπορεί τα ποσοστά τηλεθέασης να μην είναι υψηλά, όμως και οι δύο είναι συμπαθέστατοι, κρατούν χαμηλούς τόνους, προσέχουν το τι λένε και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούν να προσποιηθούν κάτι που δεν είναι.