ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα ψευτογιατρού: «Φοβόμουν, μου έλεγε θα πάθω βαριά τετραπληγία αν δεν πάρω μέτρα»

Θύμα ψευτογιατρού: «Φοβόμουν, μου έλεγε θα πάθω βαριά τετραπληγία αν δεν πάρω μέτρα»

O ψευτογιατρός φαίνεται ότι έχει εξαπατήσει πολλά θύματα, τα οποία αναζητούσαν την ελπίδα για μια θεραπεία που θα αποτελούσε το εισιτήριο για να ζήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 15 ασθενείς έχουν εξαπατηθεί από τον ψευτογιατρό, 5 εκ των οποίων έχασαν και την ζωή τους, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για περισσότερους “πελάτες”, για αυτό και δημοσιοποίησε τα στοιχεία του, ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα.

Μαρτυρίες για το πως δρούσε ο ψευτογιατρός, έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα, με πολλές να προκαλούν σοκ.

Ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού εξομολογείται στο DEBATER πως τον γνώρισε και τον εμπιστεύτηκε, τα “τρελά” ποσά που ζητούσε για τις θεραπείες καθώς και για το πως τελικά κατάλαβε ότι όλο αυτό το καλοσκηνοθετημένο “παραμύθι” ήταν σκέτη απάτη.

Εγώ είμαι ένα από τα θύματα το 2009. Ήμουν φοιτητής όταν τον γνώρισα. Δεν είχα σκλήρυνση κατά πλάκας, είχα ένα σπάνιο νόσημα που μου έλεγε αυτός και η ομάδα του θα με βοηθήσουν να το βελτιώσω, μέχρι και να το εξαλείψω“, αναφέρει αρχικά το θύμα.

“Είναι ένα είδος μυοπάθειας που δεν υπάρχει ακόμη και τώρα που μιλάμε θεραπεία. Είναι μια πάθηση που προσβάλει τους μυοσκελετικους μυς. Το είχα μέσα μου και εμφανίστηκε όταν πήγα στρατό. Ήμουν αθλητής, έπαιζα ποδόσφαιρο στη Β Εθνική, ήμουν πολύ γυμνασμένος. Όταν είχα πάει στο εξωτερικό για κάτι εξετάσεις που έπρεπε να κάνω λόγω αγώνων, μου βρήκαν κάποιους υψηλούς δείκτες. Τότε αυτή η νόσος δεν υπήρχε παγκοσμίως, δεν είχε γίνει γνωστή.

Όταν πήγα στρατό ένας πολύ καλός παθολόγος είδε κάτι στις εξετάσεις μου πολύ σπάνιο και με έστειλε στο 401 για εξετάσεις. Στο στρατό αρχικά μου είχαν κάνει λάθος διάγνωση και μου είχαν βρει μια ασθένεια που γιατρεύεται. Αυτό όμως που είχα στην ουσία δεν γιατρεύεται… Με έδιωξαν από το στρατό με αναβολή και εκεί πλέον διαγνώστηκα με αυτή την πάθηση της μυοπάθειας”, εξηγεί στη συνέχεια.

Ψευτογιατρός : “Το 2009 γνώρισα τον ψευτογιατρό”

Από το 2000 έως το 2009 χειροτέρευε. Το 2003 γράφτηκα στα άτομα με αναπηρία. Είχα ποσοστό αναπηρίας 85%.

Το 2009 Ένας φίλος μου γνώρισε τον κατηγορούμενο όταν συνταξίδευαν μαζί στη Γερμανία. Δε γνωρίζονταν, κάθισαν δίπλα, είχαν ένα κοινό στοιχείο τον ολυμπιακό. Άρχισαν την συζήτηση και του μίλησε για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Τον ρώτησε αν γιατρεύουν και την πάθηση που έχω. Του είπε ναι και έτσι όταν συναντηθήκαμε μου είπε πάρε το τηλέφωνο αυτό, δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει και έτσι έπεσα στα δίχτυα τους”, εξήγησε το θύμα.

Ήρθα σε επαφή με τον γιατρό, στην αρχή έτσι πίστευα. Τελικά, δεν ήταν γιατρός. Μου είπε ότι είναι αθλίατρος με ένα πτυχίο στην Αμερική. Του λέω δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όποτε μου λέει φυσικοθεραπευτής. Μόλις μου μίλησε εκεί πάνω για την σκλήρυνση κατά πλάκας, του λέω γεια σας, αλλά εγώ δεν έχω σκλήρυνση. Μου λέει αυτή τη θεραπεία που κάνεις στη σκλήρυνση μπορείς να την κάνεις και στη μυοπάθεια!

Του λέω αυτό δε γίνεται και μου λέει “γενετιστής που συνεργάζομαι θα κάνει τη θεραπεία πάνω στη νόσο που αντιμετωπίζεις”. Θεώρησα ότι αν πάω Γερμανία που μου είπε, θα ρισκάρω και το πολύ πολύ να χάσω κάποια χρήματα. Φοβόμουν, ήθελα να ζήσω… Μου έλεγαν θα πάθω βαριά τετραπληγία αν δεν πάρω μέτρα” εξομολογείται το θύμα.

Ψευτογιατρός : “Πλήρωσα 5.000 ευρώ για ταξίδι στη Γερμανία”

Πήγαμε στη Γερμανία μαζί, κάναμε τις εξετάσεις, όλα με έξοδα δικά μου. Μια λιμουζίνα γιατί είχαμε απόσταση μεγάλη, το ξενοδοχείο, όλα. Μου έστειλε τις αποδείξεις και τον πλήρωσα. Όλα αυτά κόστισαν 5.000 ευρώ για το ταξίδι.

Η εξέταση που έκανα ήταν αληθινή. Εγώ δεν πήγα γιατί ήταν φυσικοθεραπευτής, πήγα για τον γενετιστή. Μιλούσα με το “κεφάλι” πίστευα. Νόμιζα ότι ο φυσικοθεραπευτής είναι συνεργάτης με τον γενετιστή, όχι συνέταιροι που το ανακάλυψα μετά αυτό στην πορεία. Αν ήξερα ότι αυτά τα φιαλίδια δεν ήταν από τον γενετιστή, αλλά τα έφερνε ο φυσικοθεραπευτής, δε θα το έκανα.

Επειδή λέει δεν μπορούσα να κάνω τη θεραπεία στη Γερμανία λόγω πρωτοκόλλων και άλλα τέτοια. Έφερνε τα πεπτίδια όλα αυτά μέσα σε άζωτο και τα έκανα εγώ. Εγώ δεν πήρα κάτι από τον ίδιο, όλα ήταν από τον υποτιθέμενο γενετιστή. Αν μου έλεγε ότι τα φτιάχνει αυτός και όχι ο γενετιστής, δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία”, είπε το θύμα.

Ψευτογιατρός : Πότε ξεκινούν οι θεραπείες με τα φιαλίδια

“Όταν γυρίσαμε από Γερμανία ξεκίνησε να έχει αυτά τα φιαλίδια. Ήταν δυο συγκεκριμένα, τα λεγόμενα πεπτίδια που αν τα αναζητήσεις στο Ίντερνετ βγαίνουν και στη Γερμανία και ένα φιαλίδιο που λέγεται Πολιοξιδωνιο, ένα Ρωσικο σκεύασμα που δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Κυκλοφορεί σε Ιαπωνία και άλλες χώρες. Με αυτά λοιπόν προετοίμαζαν τον οργανισμό και καλά για να δεχθεί την ένεση που θα έφτιαχνε ο γενετιστής και θα την έφερνε να την κάνω”, εξήγησε το θύμα.

Ένα παραμύθι που ακουγόταν αληθινό και ωραίο. Να βρω μια θεραπεία που δεν υπάρχει.

Σε βάθος δυο μηνών επειδή είχα σχέση με Ρωσία, λόγω ότι η μητέρα μου ήταν πόντια και είχα έναν γνωστό γιατρό εκεί. Ζήτησα να μου φέρει αυτό το σκεύασμα που ο γενετιστής και ο φυσικοθεραπευτής μου έλεγαν ότι είναι σε έλλειψη.

Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά όταν συνειδητοποίησα ότι ένα κουτάκι με αυτά τα 5 φιαλίδια που μου έφερνε τάχα μου ο φυσικοθεραπευτής από τον Γενετιστή της Γερμανίας. Έκαναν 5-6 ευρώ από τον γνωστό μου στη Ρωσία και αυτοί μου το έδιναν 500-1000 ευρώ.

Μετά από αυτά άρχισα να είμαι πιο υποψιασμένος. Απέκτησα φιλική σχέση με τον κατηγορούμενο. Μάλιστα πλάσαρε εμένα σε ένα άλλο παιδί και δες που ακολουθεί τη θεραπεία και λέει είναι απάτη; Και λέω ότι του έχω πει ότι αν καταλάβω ότι είναι απάτη θα κάνω κάτι κακό”.

Ψευτογιατρός : Οι αντοχές του θύματος χειροτέρεψε μετά την θεραπεία

Εγώ έβαλα χωρίς να πω κάτι σε άλλους κατά την προπόνηση μου κάποια μέτρα σύγκρισης. Ανέβαινα πχ κάποια σκαλιά σε συγκεκριμένο χρόνο, είδα ότι μετά από μήνες αντί να καλυτερεύει η αντοχή μου, έπεφτε. Αναζήτησα λοιπόν στο διαδίκτυο και βρήκα ότι τα βλαστοκύτταρα που παίρνω μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο σε βάθος χρόνου”, εξομολογείται το θύμα.

Τον κάλεσα λοιπόν σπίτι μου και του έδειξα τα στοιχεία αυτά που είχα. Του λέω αυτό είναι μία απάτη και σου είχα πει να μη με κοροϊδέψεις. Δεν ξέρω τι σκατά μου έχετε βάλει μέσα μου και από τη μία με τρομάζει, δώσε μου τα λεφτά που σου έδωσα, γιατί το σπίτι μου θα μπει στον Τειρεσία. Μη μου δώσεις τα πέντε χιλιάρικα που ξόδεψα για το ταξίδι στη Γερμανία, αλλά δώσε μου τα 30 χιλιάρικα να ξεχρεώσω το δάνειο και να τελειώνει εκεί η ιστορία να φύγω. Μου έβαλε μετά από δύο μέρες 1500 ευρώ και μετά εξαφανίστηκε, δε σήκωνε τηλέφωνα, δεν ήξερα που είναι.

Δέχομαι δύο τηλεφωνήματα τις επόμενες ημέρες γιατί θα πήγαινα να τον καταγγείλω που απειλήθηκα πολύ σοβαρά, να μην ασχοληθώ με την υπόθεση. Γνώριζα ότι είχε σχέσεις με τα σώματα ασφαλείας, Ερχόταν ένας από τα σώματα ασφαλείας, έπαιρνε κάποια ενέσιμα και έφευγε. Δεν μπορώ να τον θυμηθώ σαν πρόσωπο…“, υποστήριξε το θύμα.

Ψευτογιατρός : Σκόπευε να πάρει από το θύμα 80.000 ευρώ

Εγώ πήγαινα τρεις φορές την εβδομάδα εκεί, είχα βγάλει και κάρτα για την Αττική οδό θυμάμαι. Ήταν το γραφείο του εκεί προς τη γαλάζια ακτή.

Ήμουν τόσο χάλια που έπεσα θύμα και έχασα και χρήματα, που στην απελπισία μου θα μπορούσα να κάνω οτιδήποτε. Ταξίδεψα στο Άγιον όρος και πήρα τις δικές μου αποφάσεις, ότι αν αρρωστήσω από αυτό θα είναι ένα τίμημα και πήρα ένα μάθημα από αυτό και προχωράμε… Ο σκοπός τους ήταν να μου πάρουν κοντά στα 70.000 – 80.000 ευρώ.

Όταν με κάλεσαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης και τους είπα ότι έχω στοιχεία, μου ζήτησαν να καταθέσω. Έξι ώρες έδινα κατάθεση, Ψάξαμε λέει και σας βρήκαμε. Ψέματά μου λέγανε, ξέρετε γιατί; ήθελαν να δουν αν είμαι αξιόπιστος μάρτυρας.

Υπάρχει πολύς κόσμος που ντρέπεται να καταθέσει. Ντρέπεται να πει ότι έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου“, είπε το θύμα, κλείνοντας.

Πηγή: Debater.gr