MEDIA

Σασμός spoiler: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της βεντέτας Βρουλάκηδων - Σταματάκηδων

Σασμός spoiler: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της βεντέτας Βρουλάκηδων - Σταματάκηδων
instagram

Σασμός: Δεν ήταν τα χωράφια ο λόγος της βεντέτας, ούτε ο θάνατος της Ανθούλας. Η Καλλιόπη, ο Παυλής και η γιαγιά Ειρήνη είναι οι μόνοι που γνωρίζουν το αληθινό λόγο που ξεκίνησε η κόντρα Βρουλάκηδων και Σταματάκηδων.

Ο «Σασμός» από το πρώτο επεισόδιο παρουσίασε τη βεντέτα ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Τους Βρουλάκηδες και τους Σταματάκηδες. Πολλές φορές οι δύο οικογένειες έρχονταν σε ρίξη όμως αυτό ήταν η αφορμή. Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτεται η αιτία αλλά και από ξεκίνησε η έχθρα ανάμεσά τους και για ποιο λόγο δεν θέλει η Καλλιόπη για νύφη της την Αργυρώ.

Ο λόγος δεν είναι ούτε τα χωράφια, ούτε ο θάνατος της Ανθούλας και του Πετρή. Η αλήθεια κρύβεται πιο βαθιά και ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν... από όταν ο Μάνθος Σταματάκης είχε σχέση με τη Δέσπω Βρουλάκη.

Σύμφωνα με το TV24, ο Μάνθος έπεσε από το άλογο μια μέρα και σκοτώθηκε και η μητέρα του κατηγόρησε τη Δέσπω για τον θάνατό του. Θεώρησε πως αν δεν είχε σχέση μαζί της και δεν πήγαινε να τη βρει, ο γιος της θα ζούσε.

«Την κακορίζικη... σκότωσε τον γιο μου, το παλικάρι μου. Όλα από εκείνη ξεκίνησαν και δεν θα ησυχάσω αν δεν τη δω και εκείνη στο χώμα», είχε πει τότε η μάνα Σταματάκη και φαίνεται πως η κατάρα της έπιασε αφού λίγο καιρό αργότερα η Δέσπω εμφάνισε καρκίνο. Η αρρώστια άρχισε να την κατατρώει με αποτέλεσμα να πεθάνει, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά της.

Η κατάρα συνεχίστηκε όταν η Ανθούλα Σταματάκη, η αδελφή του Βασίλη, ερωτεύτηκε τον Μάρκο Βρουλάκη. Όλοι τότε της έλεγαν να τον ξεχάσει εκείνη όμως δεν μπορούσε και έτσι την έστειλε η Καλλιόπη στην Αθήνα για να τους χωρίσει. Εκεί η Ανθούλα γέννησε τον Άγγελο χωρίς να το μάθει ποτέ ο Μάρκος επειδή η κυρά Ειρήνη έκρυβε τα γράμματα που του έστελνε η Ανθούλα. Αν και ο Άγγελος γύρισε στον τόπο του πέθανε τελικά επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη της κατάρας.

Οι μόνοι που γνωρίζουν για την κατάρα είναι η Καλλιόπη, η Ειρήνη και ο Παυλής και αυτό που τους στοιχειώνει είναι ότι θέλουν η ιστορία της Αργυρώς και του Αστέρη να μην προκαλέσει άλλη απώλεια και συνεχίσει τη διαιώνιση της κατάρας.

Η Καλλιόπη μάλιστα θα μιλήσει στον Παύλο. «Τι θα γίνει αν το κοπέλι μου και η ανιψιά σου κάνουν παιδί; Δεν θέλω εγγόνι καταραμένο και πρέπει να κάνεις κι εσύ από τη μεριά σου ό,τι μπορείς για να αποτρέψεις τα σχέδιά τους. Αυτούς τους δύο δεν θα τους στεφανώσουμε. Πρέπει να μου το υποσχεθείς! Το ακούς;», λέει η Καλλιόπη με τον Παύλο να γνωρίζει την αλήθεια για τον μικρό Πετρή και να μην μπορεί να της την πει.

«Ετσά θα γίνει, Καλλιόπη. Όπως το είπες! Κανείς δεν θέλει να θρηνήσει άλλον νεκρό. Δεν το βαστάει πλέον ο τόπος», της απάντησε ο Βρουλάκης βάζοντας στόχο από εκείνη την ημέρα να χωρίσει την Αργυρώ και τον Αστέρη για να μην κινδυνεύσει άλλο παιδί.