MEDIA

Έλληνας μεγιστάνας θέλει να αγοράσει το CNN: «Ξέρω πώς μπορώ να το φτιάξω»

Έλληνας μεγιστάνας θέλει να αγοράσει το CNN: «Ξέρω πώς μπορώ να το φτιάξω»

Ο «βασιλιάς των σουπερμάρκετ» στην Νέα Υόρκη και μεγιστάνας του real estate Τζον Κατσιματίδης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να εξαγοράσει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μάλιστα, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι το CNN χρειάζεται βοήθεια… «Εμείς ξέρουμε πώς να το φτιάξουμε» σημείωσε και έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση επί του θέματος στη Νέα Υόρκη.

«Θέλω να το αναλάβω, να τρέχω όλα τα ζητήματα» είπε, τονίζοντας ότι το CNN πρέπει να είναι νικητής γιατί αυτό του αξίζει. Αυτό που οραματίζεται ως προς τις ειδήσεις είναι να σημειώνονται όλες οι απόψεις, να καταγράφονται και οι τηλεθεατές να κρίνουν αυτά που πρέπει να κρατήσουν.

Έκανε γνωστό ότι η αξία του δικτύου είναι 3-4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να το κάνει επιτυχές και προσοδοφόρο και από εκεί και έπειτα να δίνει τα μερίδια που αναλογούν ανάλογα με τα κέρδη του.

«Θα μπορούσαμε να φέρουμε συνεργάτες, αλλά θέλω να διευθύνω εγώ το CNN», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό».

Νωρίτερα, ο Κατσιματίδης μίλησε για πρώτη φορά για την πιθανότητα εξαγοράς του CNN σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 77 WABC, στο οποίο δήλωσε:

«Το ακούσατε πρώτοι εδώ. Θα κάνω μια προσφορά για την εξαγορά του CNN». «Ισχύει πράγματι αυτό, σοβαρά;», ρώτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία μίλησε ο Κατσιματίδης, με τον τελευταίο να απαντάει χαρακτηριστικά ότι ναι μιλάει σοβαρά.

Σημειώνεται ότι το 2019 ο Κατσιματίδης εξαγόρασε το 77 WABC, έναν συντηρητικό ραδιοφωνικό σταθμό, έναντι 12,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ο Κατσιματίδης, - ο οποίος είναι ο 702ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία ύψους 4,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes - ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την Post, ότι θα μπορούσε να διπλασιάσει τα κέρδη του CNN σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τζον Κατσιματίδης

Ο μεγιστάνας από τη Νίσυρο

Ο Τζον Κατσιματίδης, 74 ετών σήμερα, βρίσκεται ανάμεσα στους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς. Έφυγε σε νηπιακή ηλικία με τους γονείς του από τη Νίσυρο της Δωδεκανήσου και εγκαταστάθηκαν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Με σκληρή εργασία δεκαετιών και πρωτοπόρων επενδύσεων αναδείχθηκε σε αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο.

Εκτός από την αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων, στις επιχειρήσεις του συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις σε ακίνητα και επίσης σε πετρελαιοειδή προϊόντα. Το 2013 έθεσε υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, ενώ διατηρούσε και δικό του ραδιοφωνικό πρόγραμμα στο σταθμό 970 AM με τίτλο Cats Roundtable.

Πηγή: Cnn.gr