MEDIA

Μπόμπολας-Ψυχάρης ωφελήθηκαν 155.000 € από το λουκέτο στην ΕΡΤ

Μπόμπολας-Ψυχάρης ωφελήθηκαν 155.000 € από το λουκέτο στην ΕΡΤ

Απόφαση του ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ κ. Γκίκα Μάναλη, αποκαλύπτει σήμερα η NEWSBOMB και αφορά σε σπατάλη (ή μήπως δώρο) 155.000 ευρώ για την ενοικίαση από τη Δημόσια Τηλεόραση χώρου (studio), τεχνικού εξοπλισμού και προσωπικού ώστε να υπάρχει «ροή του τηλεοπτικού προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, επτά μέρες εβδομαδιαίως και επί 24ώρου βάσεως» για οκτώ ημέρες.

Η απόφαση αυτή, που για κάποιο περίεργο λόγο έχει ημερομηνία 5/11/2013, δηλαδή σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο πριν την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση την προχειρότητα και τις αξιοπερίεργες διαδρομές που ακολουθεί η συγκυβέρνηση και στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Αν λοιπόν γνώριζαν ότι θα υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ μέσα σε λίγες ώρες στο ραδιομέγαρο γιατί έσπευσαν να δώσουν 155.000 ευρώ σε ιδιωτικό studio; Αν πάλι δεν είχαν σχεδιάσει την επέμβαση γιατί έκαναν σύμβαση μόνο για 8 ημέρες;

RADIOMEGARO

Υπάρχει όμως ένα κλειδί που μάλλον λύνει τις απορίες και τους προβληματισμούς των πολιτών που βλέπουν να κόβονται τα φάρμακα ακόμα και από τους καρκινοπαθείς με το πρόσχημα ότι λεφτά δεν υπάρχουν λόγω τρόικας και από την άλλη να σκορπίζονται απλόχερα 155.000 ευρώ για μία εβδομάδα από το άδειο δημόσιο ταμείο.

Η απάντηση κλειδί βρίσκεται, όπως σε όλες τι περιπτώσεις, στο ποιος παίρνει τα λεφτά. Ε, λοιπόν το studio, ο εξοπλισμός κλπ, κλπ, ανήκουν στο γνωστό δίδυμο Μπόμπολα-Ψυχάρη.

Είπατε τίποτα;;;

Δώσε και σε μένα μπάρμπα θαλασσοδάνεια να φαν’ κι οι κότες

Σε οικονομική περιδίνηση είχε μπει ακόμα και πριν την εμφάνιση της κρίσης ο επιχειρηματικός κόσμος των media.

Με την κατάσταση διαρκώς να χειροτερεύει, τους αναγνώστες των εφημερίδων να μειώνονται δραματικά, την διαφημιστική πίτα διαρκώς να μικραίνει, οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο όμιλοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης καταγράφουν ζημιές ύψους 80 εκατ. ευρώ, ο δανεισμός τους ξεπερνάει τα 500 εκατ., ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις τους αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

ptwsi

Με μια ματιά, ο οικονομικός χάρτης των επιχειρήσεων ΜΜΕ, σύμφωνα με το AD Business, παρουσιάζεται ως εξής:

ΔΟΛ: κύκλος εργασιών 44,8 εκατ. ευρώ, ζημιές 14 εκατ. ευρώ, δανεισμός 135 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 211 εκατ. ευρώ

ΠΗΓΑΣΟΣ (Μπόμπολας): κύκλος εργασιών 40,8 εκατ. ευρώ, ζημιές 14,4 εκατ. ευρώ, δανεισμός 171 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 214 εκατ. ευρώ

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (Mega): κύκλος εργασιών 42,1 εκατ. ευρώ, ζημιές 9,9 εκατ. ευρώ, δανεισμός 100 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 194 εκατ. ευρώ

Αυτά συμβαίνουν στο κόσμο των media που μπροστά από τις κάμερες και τα πρωτοσέλιδα μοιάζει λαμπερός, ενώ η πραγματικότητα των αριθμών που ρίχνει απειλητικά τους προβολείς της φωτίζει όλες τις περίεργες και σκοτεινές πλευρές της επιβίωσής του.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα ενέκρινε δάνειο 418 εκατ. € σε Εβραίους για να την αγοράσουν

Καραμπόλες και Σπασίματα στο ΠΑΣΟΚ