Τηλεοπτικές άδειες: Αποσύρεται η τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια

Newsroom Newsroom

Τηλεοπτικές άδειες: Αποσύρεται η τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια

Η τροπολογία για άμεση διακοπή της λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια αποσύρεται προσωρινά κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου της Βουλής Νικου Βούτση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι «αυτό και θα κάνουμε».

Έτσι, η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα λάβει χώρα μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

Σημειώνεται ότι για την Τετάρτη (15/10), έχει οριστεί διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί η συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε δημοσιεύσει τροπολογία, η οποία προέβλεπε ότι τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίζει άδεια υποχρεούνται να κλείσουν, 5 μέρες μετά την έκδοση του ΦΕΚ για την οριστική αδειοδότηση των νέων τηλεοπτικών σταθμών.

Διαβάστε, τέλο, ΕΔΩ πώς ερμήνευσε η κυβέρνηση την τροπολογία που αποσύρθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved