Δημοσίευμα-εγκώμιο στην Ελλάδα

Δημοσίευμα-εγκώμιο στην Ελλάδα

Μέσα στο βομβαρδισμό των αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα και την κρίση των τελευταίων χρόνων, το σημερινό άρθρο της Huffington Post που ζητά από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους να μην πυροβολούν την Ελλάδα, είναι μια πραγματική όαση!

 «Χωρίς την Ελλάδα δε θα υπήρχε Ευρώπη. Όλα μας τα συστήματα, οι δομές, η γλώσσα έχουν ελληνικό DNA. Οι Έλληνες είναι οι γίγαντες, στους ώμους των οποίων χτίσαμε την Ευρώπη» αναφέρει μεταξύ άλλων η Βρετανίδα blogger που υπογράφει το άρθρο.

«Είναι πολύ δύσκολο για έναν Έλληνα να καταπιεί όλες αυτές τις προσβολές για τη χώρα του. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ανοργάνωτοι, είναι το «αποδιοπομπαίο έθνος» της Ευρώπης. Ο πατέρας μου θα στριφογύριζε στον τάφο του για αυτές τις προσβολές», τονίζει.

Η αρθρογράφος θεωρεί πως οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χέρια ανίκανων πολιτικών ηγεσιών και πως μόνοι τους «έσκαψαν το λάκκο τους».

Προσθέτει ωστόσο, ότι αν είναι να μάθουν κάτι από αυτό, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να βγουν έξω από το λάκκο και όχι να αντιμετωπίζονται σαν φτωχοί συγγενείς.

Το δημοσίευμα εστιάζει στον Τουρισμό, ως τον τομέα που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση: «Η Ελλάδα διαθέτει μερικά από τα πλέον ιστορικά μνημεία και νησιά που κόβουν την ανάσα. Επισκέφθηκα μερικά από αυτά και τίποτα δε συγκρίνεται με την απλότητα μιας ταβέρνας πλάι στην ακρογιαλιά. Πώς να συνεισφέρουμε; Ας πάμε τα παιδιά μας στην Ακρόπολη, ας περάσουμε το μήνα του μέλιτος στη Σαντορίνη, ας διασκεδάσουμε στη Μύκονο».

Η αρθρογράφος δηλώνει βέβαιη πως το έθνος των Ελλήνων θα βρεθεί ξανά ανάμεσα στα μεγάλα έθνη του κόσμου.

«Στην πραγματικότητα όσοι Έλληνες ξέρω καταρρίπτουν με τη ζωή τους όλα τα στερεότυπα: δουλεύουν πιο σκληρά από όσους ξέρω, δημιουργούν επιχειρήσεις, είναι δημιουργικοί. Ο Στωικισμός, ένα από τα φιλοσοφικά τους κινήματα, διαβεβαιώνει τους Έλληνες πως μπορούν να ζουν την κάθε μέρα ακόμα και με λιγότερα χρήματα και με δυσκολίες. Η δημοκρατία, την οποία εφεύραν είναι αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη τώρα παρά ποτέ. Η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια για να ξαναγίνει ένα μεγάλο έθνος. Ήταν και θα ξαναείναι».