Η 6η δόση, το νέο πακέτο μέτρων και η αναταραχή στην Ευρωζώνη

Η 6η δόση, το νέο πακέτο μέτρων και η αναταραχή στην Ευρωζώνη

Ποια θέματα κυριαρχούν στον Κυριακάτικο Τύπο; Η αναταραχή που επικρατεί στην ευρωζώνη, η εκταμίευση της 6ης δόσης και το νέο πακέτο των μέτρων για την τριετία 2013-2015"


ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Χουντο-σταγονίδια στη Σχολή Ευελπίδων"
Η εφημερίδα γράφει ότι "μνήμες άλλων εποχών ξύπνησαν στις 17 Νοεμβρίου στη Σχολή Ευελπίδων. Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, ομάδα σπουδαστών, καθοδηγούμενη από τον αρχηγό των Ευελπίδων, αμαύρωσε τη γιορτή, τραγουδώντας τον ύμνο των Απριλιανών".   

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Θωρακίστε τη σύνταξή σας"
Η εφημερίδα γράφει ότι "οδηγός για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. Τι πρέπει να προσέξουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι. Τα σημεία -κλειδιά για όσους αποχωρήσουν μέχρι τέλος του έτους".   

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Κίνημα του Νότου κόντρα στην αδιαλλαξία της Μέρκελ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "αμφισβητούν το PSI και το "κούρεμα" Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί. Ασφυκτικές πιέσεις στο Βερολίνο για τύπωμα χρήματος και ευρωομόλογο. Χτυπάει τώρα την πόρτα του Μηχανισμού και του ΔΝΤ η Ισπανία".   

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πρωθυπουργός με εντολή της λέσχης Μπιλντερμπέργκ!"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια "καρέκλα κενή του Αφανούς" αντάμα με Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Α. Παπαχελά, Α. Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλο και άλλα "εκλεκτά" μέλη της Ελληνικής κοινωνίας".   

Η ΕΠΟΧΗ: "Σκοτεινή ήπειρος ή νέα Ευρώπη;"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Ισπανία χτυπάει την πόρτα του ΔΝΤ, το Βέλγιο υποβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης, η Γερμανία δεν βρίσκει να δανειστεί στις αγορές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα σενάρια για το ευρώ και η τύχη της Ελλάδας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την κρίση να πλήττει πλέον τα κράτη- μέλη του πυρήνα της Ευρωζώνης, όλα τα σενάρια για το μέλλον του ευρώ είναι στο τραπέζι: από τη διάσωση και την ενίσχυσή του έως τη διάσπαση και την κατάρρευση".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Επανίδρυση προτού να είναι αργά"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η αξίωση της Μέρκελ να μετατρέψει την Ευρώπη σε γερμανική ζώνη με μόνιμη λιτότητα και κράτη-παρίες απειλεί με διάλυση την Ευρωζώνη".   

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πάμε για χρεοκοπία τον Δεκέμβριο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακόμα και με την εκταμίευση της 6ης δόσης, η Ελλάδα δεν σώζεται από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Στα παρασκήνια των Βρυξελών το πτωχευτικό κραχ για τη χώρα μας χρονοθετείται ως τα Χριστούγεννα".   
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μνημόνιο- φαρμάκι για την 6η δόση"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακριβά θα στοιχίσει η "δόση σωτηρίας" όπως προβλέπεται στο προσχέδιο του αναθεωρημένου μνημονίου. Έρχονται παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια, αλλαγή του καθεστώτος επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών και κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης".   

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανστρατιά στη μάχη της απεργίας 1η Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ενιαίο μέτωπο αντίστασης-αντεπίθεσης εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νεολαίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην κλιμάκωση του ταξικού πολέμου του μαύρου μετώπου-κεφαλαίου αστικών κομμάτων- Ευρωπαϊκής Ένωσης".

ΝΙΚΗ: "Τα σενάρια της δραχμής και η εκροή καταθέσεων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί η Γερμανία επισήμως να μιλάει για διάσωση του ευρώ και της Ελλάδας, όμως την ίδια ώρα μία σειρά από δηλώσεις και κινήσεις δείχνει ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι κάτι περισσότερο από σκέψεις".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Μέτρα- φωτιά με πρόσθετα βάρη 11 δισ. ευρώ!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "προϋπολογισμός κατάθλιψης με τα συνήθη "υποζύγια" με 17 μέτρα- φωτιά που φέρνουν τα νοικοκυριά αντιμέτωπα με την απορία "πού θα βρούμε τα λεφτά" ".   

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Δεν θέλουν εκλογές οι "νταβατζήδες" "
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιμένει ο Σαμαράς για κάλπες το αργότερο αρχές Μάρτη. Πάνε να στήσουν κόμμα Παπαδήμου με "πρόθυμους" από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".   

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Πόλεμος στην Ευρώπη τρόμος στην Ελλάδα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "Κομισιόν και χώρες του Νότου ζητούν άμεση ενεργοποίηση του ΕΚΤ σε ρόλο τυπογράφου - πυροσβέστη, ενώ η Μέρκελ επιμένει στη... λιτότητα".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Ετοιμάζουν κι άλλη μείωση συντάξεων"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κάτω από 1000 ευρώ η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων. Προς τα 1.500 ευρώ το πλαφόν. Αναλογιστικές μελέτες προϊδεάζουν για τις επόμενες περικοπές".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Τρίζει η ΝΔ- Επικίνδυνο παραλήρημα ανευθυνότητας από τη λαϊκή δεξιά"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σοβαρά δοκιμάζεται η συνοχή της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από την υπεύθυνη υποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά, που δέχθηκε τελικά να υπογράψει ότι δεσμεύεται με τις πολιτικές που ζητούν οι δανειστές μας ως το 2015".ΤΟ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: " "Άβατο εγκλήματος το λαθρεμπόριο καυσίμων!""
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Χρήστος Παπουτσής είπε ότι έως σήμερα υπήρχε άβατο στη λαθρεμπορία καυσίμων, αλλά τώρα τέρμα... Απειλές και εξόντωση όσων ρίχνουν φως στο σκάνδαλο".

REAL NEWS: "Παπαδήμος για... πάντα; Απεργάζονται σενάρια παραμονής του και μετά τις εκλογές"
Η εφημερίδα γράφει ότι "εντείνονται οι ζυμώσεις μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. "Δεν έχει κλείσει εισιτήριο για τη Βοστόνη" επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού".   

FREE SUNDAY: "Στα πρόθυρα διάλυσης η Ευρωζώνη"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι γερμανικές εμμονές εμποδίζουν την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Επιτακτική η ανάγκη παρέμβασης της ΕΚΤ και έκδοσης ευρωομολόγων. Η επιστροφή στην ύφεση αποσταθεροποιεί τις κυβερνήσεις".   

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Σε δήμους-ναούς για φαγητό και χρήματα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: " "Εφιάλτης" των επιχειρήσεων οι συναλλαγές με το εξωτερικό"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιτείνεται η "ασφυξία" στην οικονομία, με τις επιχειρήσεις να αδυνατούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το τραπεζικό σύστημα για τις συναλλαγές τους με το εξωτερικό".

ΚΕΡΔΟΣ: "Οι φτωχοί πλούσιοι Έλληνες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο μέσος Έλληνας είναι μισθωτός, έχει στην ιδιοκτησία του τουλάχιστον ένα ακίνητο, διαμένει σε ιδιόκτητη κατοικία μέσης επιφάνειας 93,12 τμ. που απέκτησε μετά το 2003 και διαθέτει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο".