MEDIA

Eurovision 2019: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής - Ποιες θέσεις κατέλαβαν Ελλάδα και Κύπρος (pics&vid)

Eurovision 2019: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής - Ποιες θέσεις κατέλαβαν Ελλάδα και Κύπρος (pics&vid)

Eurovision 2019:  Η Ολλανδία με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade» των Wouter Hardy, Duncan Laurence και Joel Sjoo και με 492 βαθμούς κέρδισε τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision και θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2020.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Νορβηγία αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί στιγμιότυπα από την εμφάνιση του Duncan Laurence που έφερε στην πρώτη θέση την Ολλανδία:

Δείτε το βίντεο από την εμφάνιση του Duncan Laurence που τραγούδησε το «Arcade»:

Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» βρέθηκε στην 21η θέση. Το τραγούδι έγραψε η ίδια μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon.

Η Κύπρος με την Τάμτα και το «Repley» έφτασε στην 15η θέση. Το τραγούδι έγραψε ο συνθέτης Άλεξ Παπακωνσταντίνου, γνωστός ως Alex P.

Ίσως η μεγαλύτερη στιγμή του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, ακόμα μεγαλύτερη κι από αυτή της ανάδειξης της νικήτριας χώρας ήταν όταν, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ ανέβηκε η Μαντόνα.

Η παγκόσμια ποπ σταρ ερμήνευσε τη διαχρονική επιτυχία της «Like a Prayer», που φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορία, και το νέο της single «Future» που συμπεριλαμβάνεται στο νέο της πολυαναμενόμενο άλμπουμ με τίτλο «MADAME X», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου.

«Χαίρομαι που είμαι εδώ», δήλωσε λίγο νωρίτερα η σούπερ σταρ από το green room και απευθυνόμενοι προς τους διαγωνιζόμενους είπε: «Είστε όλοι νικητές και ο λόγος που το πιστεύω αυτό είναι διότι για να φτάσετε μέχρι εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολο».

«Είχατε ένα όνειρο, βάλατε έναν στόχο, δουλέψατε, κάνατε πολλές θυσίες για να πετύχετε τον στόχο σας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Όλοι αυτοί που βρίσκονται εδώ μέσα είναι από όλες τις χώρες του κόσμου που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και αυτό που έχω να πω είναι πως η δύναμη της μουσικής ενώνει τους ανθρώπους».

Ακολούθησε η εμφάνιση της Νέτα, η οποία τραγούδησε το νέο της τραγούδι «Nana Banana».

Στον διαγωνισμό εμφανίστηκε επίσης ο γάλλος σχεδιαστής μόδας, Ζαν-Πολ Γκοτιέ, ενώ παρουσιάστηκε κι ένα βίντεο στο οποίο η ισραηλινή χολιγουντιανή σταρ Γκαλ Γκαντότ παρουσίασε τι μπορείς να κάνεις σε τρία λεπτά στο Τελ Αβίβ.

Την βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής ανακοίνωσε ο διεθνούς φήμης μέταλ κιθαρίστας Gus G.

Με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών πρώτη αναδείχθηκε η Σουηδία με 239 βαθμούς, δεύτερη η Βόρεια Μακεδονία με 237 και τρίτη η Ολλανδία με 231 βαθμούς.

Η εμφάνιση της Ελλάδας

Η Κατερίνα Ντούσκα ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision 2019, με το κατάλευκο φόρεμά της λίγο μετά τις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου (18/05) και «μάγεψε» το Τελ Αβίβ.

Είκοσι έξι χώρες διαγωνίστηκαν στον τελικό της Eurovision, διεκδικώντας την πρώτη θέση.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια βγήκε στη σκηνή με τις χορεύτριες στο πλευρό της και απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα:

Τα χρώματα στο φόντο της ήταν το μωβ και το ροζ ενώ αντανακλούσε και το κίτρινο από τα φορέματα που ήταν ντυμένες οι χορεύτριές της. Η παραμυθένια κατασκευή με λουλούδια ολοκλήρωσε την απίθανη εμφάνισή της.

Τόσο η σκηνική της παρουσία όσο και οι φωνητικές της ικανότητες μάγεψαν τους πάντες.

Δείτε το βίντεο από την εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα:

Η εμφάνιση της Κύπρου

Η Τάμτα ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision 2019, με το αποκαλυπτικό ημιδιάφανο κορμάκι στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (18/05) και έκλεψε τις εντυπώσεις ερμηνεύοντας το «Replay».

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την εμφάνιση της Τάμτα:

H Κύπρος εμφανίστηκε στην 11η θέση και η εκθαμβωτική Τάμτα βγήκε στη σκηνή με τους χορευτές στο πλευρό της. Το αποκαλυπτικό της κορμάκι ήταν φτιαγμένο από πλαστικό και δεν υπήρχε καθόλου ύφασμα. Από το ίδιο υλικό ήταν και το jacket της και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της που όπως είπε η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη δεν είναι «μπότες αλλά μία κατασκευή που προσαρμόζεται ως κάλτσα».

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2019: Αυτή είναι η εθελόντρια που έκλεψε την καρδιά των Ελλήνων (pics)