Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

Top 3: Αυτοί είναι οι τρεις πιο τρομακτικοί κλόουν ταινιών ever

Κυριάκος Κορωναίος Κυριάκος Κορωναίος

Στις 2 Ιανουαρίου του 1972 ο Τζον Γουέιν Γκέισι σκότωνε για πρώτη φορά.

Ο συγκεκριμένος άντρας ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος συμμετείχε στα πολιτικά δρώμενα και οργάνωνε συχνά πάρτι όπου μεταμφιεζόταν σε κλόουν για να διασκεδάσει τα παιδιά.

Η ιστορία... έγραψε πως ο Γκέισι βίασε, βασάνισε και σκότωσε 33 νεαρά αγόρια την περίοδο 1972-1978 και τελικά εκτελέστηκε 14 χρόνια μετά την καταδίκη του στις 10 Μαίου του 1994...

Έκτοτε, έχουμε δει δεκάδες serial killers - clown οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινίες τρόμου.

Ο πρώτος που έβαλε τους κλόουν ως τρομακτικά όντα στις τηλεοράσεις ήταν ο μετρ των βιβλίων τρόμου, Στίβεν Κινγκ.

O κλόουν από το βιβλίο -και μετέπειτα ταινία- "Τhe It", με το όνομα Pennywise είναι ακόμη και σήμερα μια από τις πιο τρομακτικές φιγούρες των ταινιών τρόμου όλων των εποχών. Το ρόλο ενσάρκωσε ο Tim Curry.

Από το 1990 έως και το 2013, oι προσπάθειες για κατάρριψη του μύθου της δημιουργίας του Κινγκ ήταν πολλές, ωστόσο καμία από αυτές δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το 2013 η ταινία All Hallows' Eve έδωσε μια νέα... πνοή στο χώρο των παρανοϊκών κλόουν και η μορφή του Art The Clown είναι σίγουρο πως θα μείνει ως all time classic φιγούρα στο συγκεκριμένο είδος ταινιών. Το ρόλο ενσάρκωσε ο Mike Giannelli.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, οι φανατικοί θαυμαστές του American Horror Story, ένθουσιάστηκαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αφού ο κατά συρροήν δολοφόνος της σειράς είναι ένας αποκρουστικός παλιάτσος, ο οποίος σκοτώνει και τρομοκρατεί τους πάντες στο Jupiter της Φλόριντα. Ήταν τέτοια η προβολή των πρώτων τριών επεισοδίων της σειράς, με τον Κλεν Κόλμπεργκερ, πρόεδρος του σωματείου κλόουν της Αμερικής να δηλώνει στο The Hollywood Reporter: «Είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε διαμορφώνει ή καλλιεργεί μια φοβία για τους κλόουν, όπως κάνει ο νέος κύκλος του Anmerican Horror Story. Είναι μια γενικότερη συνήθεια του Χόλιγουντ να παίρνει κάτι αγνό και αθώο και να το μετατρέπει σε εφιάλτη με στόχο το χρήμα».