MEDIA

Τηλεοπτικές άδειες: «Αυλαία» για το Ε TV - Ποιο ήταν το νεώτερο κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης

Τηλεοπτικές άδειες: «Αυλαία» για το Ε TV - Ποιο ήταν το νεώτερο κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon TV, γνωστός και ως «Ε» έκανε πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της Digea. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, το κανάλι ετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο», μετά και την απόρριψή του από τη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που πραγματοποίησε η κυβέρνηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το Epsilon TV ανήκει στην Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. η οποία πουλήθηκε από το ΚΚΕ στην κυπριακή και offshore εταιρεία A-Orizon Media Limited, σύμφωνα με συμβόλαιο που βγήκε στις 31 Ιουλίου του 2013 και αντικατέστησε το κανάλι του 902.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του σταθμού, η διοίκησή του απαρτίζεται από τους εξής:

• Πρόεδρος του Τηλεοπτικού Σταθμού Ε: Φίλιππος Βρυώνης (100%)
• Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Zanzi Anseimo
• Διοικητικό Συμβούλιο: Αγορίτσα Τσιουβάκα
• Διευθυντής προγράμματος & Marketing: Μένιος Φουρθιώτης

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων του σταθμού εξέπεμψε στις 11/09/2013 στις 19:30 το απόγευμα, με κεντρικό παρουσιαστή τον δημοσιογράφο, Γιώργο Καραμέρο.

Από τον Οκτώβριο του 2013 το κανάλι έχει πλήρες πρόγραμμα, που περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκπομπές αλλά και ένα ευρύ φάσμα κλασικών ελληνικών ταινιών.

Στις 29 Αυγούστου του 2016, ανακοινώθηκε ότι ο σταθμός δεν θα συμμετέχει στην δημοπρασία, για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαιτίας της απόρριψης της εγγυητικής επιστολής που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καναλιού, Φίλιππος Βρυώνης.

Σχετικές ειδήσεις