MEDIA

Ν. Παππάς: Αν ακυρωθεί ο νόμος μας στο ΣτΕ γυρίζουμε στην προηγούμενη κατάσταση

Ν. Παππάς: Αν ακυρωθεί ο νόμος μας στο ΣτΕ γυρίζουμε στην προηγούμενη κατάσταση
Να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία, ο Υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» τόνισε χαρακτηριστικά Νίκος Παππάς. Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διόρθωση στον συγκεκριμένο νόμο, οπότε είτε θα εφαρμοστεί ως έχει και θα διαμορφωθεί ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο ή θα εκπέσει οπότε θα υπάρξει επιστροφή στην προτέρα κατάσταση.

Ο Υπουργός Επικρατείας κάλεσε, επίσης, τη Νέα Δημοκρατία να επεναξετάσει τη θέση για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο πρόεδρος της Βουλής είχε κάνει τρεις αποτυχημένες απόπειρες συγκρότησης. Αν είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα ήμασταν σε διαφορετική κατάσταση, δεν συνέβη, και γι’ αυτό προχωρήσαμε στη διεξαγωγή της διαδικασίας χωρίς ΕΣΡ».

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πολλές φορές ότι ο αριθμός των αδειών ορίστηκε με βάση τη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεων ενώ δεν απέκλεισε το το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αλλαγές στην τροπολογία για τα κανάλια, αν υπάρξει συναίνεση και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. «Θα αναμένουμε ιδέες και προτάσεις έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να δίνει μάχες οπισθοφυλακών.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι όλες οι πλευρές στο παρελθόν (πολιτικοί και επιχειρηματίες) είχαν βολευτεί από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο τηλεοπτικό τοπίο, κατάσταση την οποία παρομοίασε με «αεροπειρατεία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι οι θέσεις εργασίας είναι περισσότερο διασφαλισμένες γιατί αντίθετα με την προηγούμενη παράνομη κατάσταση των υπερχρεωμένων και μη βιώσιμων επιχειρήσεων με το νέο νόμο «βάζουμε ένα φρένο στην αυξητική καμπύλη των χρεών και την πτωτική καμπύλη της απασχόλησης.

«Πριν από το νόμο δεν υπήρχε καμιά ρύθμιση και όλες οι θέσεις ήταν επισφαλείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικές ειδήσεις