MEDIA

Το ξέσπασμα Σαββίδη για τις τηλεοπτικές άδειες

Το ξέσπασμα Σαββίδη για τις τηλεοπτικές άδειες

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική ή κατάσταση». Με αυτή τη δήλωση ο επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης, εμφανίστηκε σήμερα, Τρίτη (25/10/2016) από τη Μόσχα ιδιαίτερα εξοργισμένος αλλά και προβληματισμένος φόντο τα τεκταινόμενα στον χώρο των τηλεοπτικών αδειών κι ενώ επίκειται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

«Δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και έχουν καταβληθεί χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν με τις ανάλογες ρήτρες», σημείωσε ο κ. Σαββίδης, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, που παρακολούθησαν την καλλιτεχνική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου για το κλείσιμο του έτους ελληνορωσικής φιλίας.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την πικρία του για τις κατά καιρούς επιθέσεις που δέχεται, εξαιτίας της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην Ελλάδα. «Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κλπ. Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε», δήλωσε φανερά ενοχλημένος ο γνωστός επιχειρηματίας.

Παράλληλα, επισήμανε πως είναι έτοιμος να θέσει άμεσα σε λειτουργία ένα νέο τηλεοπτικό κανάλι «με σύγχρονη οπτική και λειτουργία, ώστε να είναι βιώσιμος και λειτουργικός σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς».
Και συνέχισε: «Εξετάζουμε είτε την εξαγορά ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, είτε μία μεικτή μορφή συνεργασίας. Εάν, ωστόσο, δεν ευοδωθούν οι διεργασίες, τότε είμαι έτοιμος να στήσω ένα νέο κανάλι από το μηδέν».

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τύχη του τηλεοπτικού καναλιού Mega, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κανάλι με πλούσια βιβλιοθήκη και αρχείο». Ωστόσο, υποστήριξε ότι «υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που δεν θα ήταν λογική κίνηση η εξαγορά του».

Απαντώντας, τέλος, στα σενάρια που τον θέλουν να ασχολείται στο άμεσο μέλλον με την πολιτική, ο Ιβάν Σαββίδης είπε: «Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ με την πολιτική: Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας».

Σχετικές ειδήσεις