Ο ΣΚΑΪ κατέθεσε αίτηση για τηλεοπτική άδεια στο ΕΣΡ

Ο ΣΚΑΪ κατέθεσε αίτηση για τηλεοπτική άδεια στο ΕΣΡ

Την Πέμπτη (11/01/2018) λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Το πρώτο κανάλι που κατέθεσε αίτηση για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου.

Η αίτηση κατατέθηκε σήμερα, Τρίτη (09/01/2018) στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών λήγει την Πέμπτη (11/01/2018).

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη, από τις 12 το μεσημέρι, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15.00), να συνταχθεί σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των υποβληθεισών αιτήσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, κατά την ημέρα και τις ώρες παραλαβής των φακέλων αιτήσεως, δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων ή/και τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η δημοσιοποίηση του αριθμού των κατατεθεισών αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου μετά τη διάσκεψη της 11ης Ιανουαρίου. Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή (12/01/2018), τη Δευτέρα, (15/01/2018) και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη (16/01/2018).

Κατά την αποσφράγιση θα παρίστανται, κατ’ ανώτατο όριο, δύο άτομα από κάθε μία από τις αιτούσες εταιρείες. Επίσης, κατά την αποσφράγιση δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων στα γραφεία του ΕΣΡ.

Τέλος, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος των κατατεθεισών αιτήσεων και του περιεχομένου τους, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει για την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)