MEDIA

Survivor: Η απόφαση που ανατρέπει τα πάντα στο νέο ριάλιτι επιβίωσης

Survivor: Η απόφαση που ανατρέπει τα πάντα στο νέο ριάλιτι επιβίωσης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και ζητεί να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 185/2017 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με την οποία επέβαλε στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό τη διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για την εκπομπή Survivor.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια ΕΣΡ επέβαλε στον ΣΚΑΪ τη διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων. Η παράβαση ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει τη μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν από τις 9 μ.μ., έτσι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία. Επίσης, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΪ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική παράβαση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την εκπομπή με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

Ακόμα, υποστηρίζει ο ΣΚΑΪ ότι απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη, πάσχει από πλημμέλειες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στις κατηγορίες των προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλεψη για reality, όπως είναι η εκπομπή Survivor.