MEDIA

Οι νέες συνεργασίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Οι νέες συνεργασίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Συνεργασία με το εθνικό πρακτορείο της Κίνας Xinhua (Νέα Κίνα), που αφορά τη δημιουργία ειδησεογραφικής ιστοσελίδας με νέα κοινού ενδιαφέροντος στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, υπέγραψε στις 19/5το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, αρχίζει συνεργασία με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE για την ανταλλαγή βιντεοειδήσεων και τη χρήση της βάσης διεθνών ειδήσεων του ισπανικού πρακτορείου, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο το Αθηναϊκό Πρακτορείο δελτία και από την πολυμεσική πλατφόρμα του ΕFE στην Ασία.

Το ΑΠΕ, με τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνει την επέκτασή του ως Μέσο Ενημέρωσης, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του ραδιοφωνική παρουσία στο διαδίκτυο με τον Πρακτορείο FM, που εκπέμπει ελεύθερα και στη Θεσσαλονίκη μέσω της ΔΕΘ, εβδομαδιαίο free press περιοδικό, νέες ιστοσελίδες στα ρωσικά, τουρκικά και αραβικά, ξεχωριστή σελίδα για την υγεία και τη σελίδα «Πρακτορείο EU» με ειδήσεις για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Στις αρχές Ιουνίου θα εγκαινιάσει δύο ακόμη ιστοσελίδες, με αθλητικά και με θέματα της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης, το ΑΠΕ – ΜΠΕ ανακοίνωσε πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια 60 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνολικού κόστους έως και 30.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις