Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Παρασκευή, 29 Μαρτίου
23
3bf
Ταχ. Ανέμου
37%
Υγρασία
06:13
Ανατολή
18:45
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Χιόνια το Σαββατοκύριακο και στην Αττική - Η τάση για τα Χριστούγεννα (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν περιοχές όπου τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους πολύ χαμηλά - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου 

Τσουχτερό κρύο θα φέρει η εμμονική παρουσία ισχυρών βοριάδων τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Ειδικότερα, όπως τονίζει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους από το Σάββατο σε Εύβοια, Μαγνησία, Στερεά Ελλάδα, Αττική και Πελοπόννησο, με τα χιόνια να κατηφορίζουν έως και χαμηλά υψόμετρα, 200 - 300 μέτρα.

Την Τετάρτη (15/12), στη δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, στην Ήπειρο και σε όλη τη δυτική χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα και αρκετό κρύο. Το ανατολικό κομμάτι του Αιγαίου θα έχει συννεφιές οι οποίες από το ύψος της Σάμου και νοτιότερα ίσως δώσουν κάποιες τοπικές βροχές.

Οι Κυκλάδες θα έχουν άστατο καιρό με διάσπαρτες μπόρες και κάποιες τοπικές καταιγίδες ενώ στην Κρήτη στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα με κάποιες πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.300 περίπου μέτρα. Στην Εύβοια και την Αττικοβοιωτία ο καιρός θα είναι «κλειστός» με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες ενώ κάποιες χιονοπτώσεις μέτριας έντασης θα σημειωθούν στα 800 μέτρα. Τις απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντροβόρεια Εύβοια με κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 800 μέτρα.

Στην Αττική, από το πρωί θα κάνουν την εμφάνισή τους τα σύννεφα με κάποιες τοπικές βροχές οι οποίες θα εντοπίζονται στις βόρειες - κεντροανατολικές και νότιες περιοχές. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ το απόγευμα κάποια σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους χωρίς ωστόσο να δώσουν κάποια φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράδιο Αρβύλα: Θα προβληθεί την Τρίτη - Οι παρουσιαστές θα δώσουν απαντήσεις για τη συνέχεια

Κρούσματα σήμερα: 5.736 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 130 θάνατοι και 700 διασωληνωμένοι

Στενός συνεργάτης του Τράγκα κατηγορεί τον γιατρό του: «Δεν τιμά τον νεκρό, πρώην ασθενή του»