MEETING POINT

Κικίλιας στο Newsbomb.gr: Ο τουρισμός θα είναι η μεγάλη, θετική έκπληξη για την ελληνική οικονομία

Κικίλιας στο Newsbomb.gr: Ο τουρισμός θα είναι η μεγάλη, θετική έκπληξη για την ελληνική οικονομία

Στην συνέντευξή του στο Meeting Point ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει ότι η Ελλάδα «φέτος κάνει πρωταθλητισμό στον τουρισμό».

Ο τουρισμός μπορεί να είναι η μεγάλη, θετική έκπληξη για την ελληνική οικονομία μέσα στην παγκόσμια κρίση με βάση τα πρώτα μηνύματα της σεζόν – μηνύματα που δείχνουν ότι τα έσοδα μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το ιστορικό ρεκόρ του 2019, όπως λέει στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Στην συνέντευξή του στο Meeting Point ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει ότι η Ελλάδα «φέτος κάνει πρωταθλητισμό στον τουρισμό», επισημαίνει ότι πέρα από τα νησιά υπάρχει πλέον και ισχυρή αναβάθμιση της Αθήνας ως διεθνούς ταξιδιωτικού προορισμού, και τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση της ζήτησης τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υπουργός Τουρισμού μιλά και για τον θόρυβο που προκάλεσε η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος Turkaegean από την Τουρκία στην Ε.Ε. Σε ό,τι αφορά αυτή καθ’ αυτή την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος λέει πως «την ευθύνη την έχει μία υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης απ΄ όπου δόθηκαν οι εξηγήσεις», ενώ σε ό,τι αφορά τις πιθανές επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν της χώρας τονίζει πως δεν υπάρχει καμία συνέπεια. «Όλοι ξέρουν ότι το Αιγαίο και τα νησιά του είναι ελληνικά, είναι το 5ο brand στον κόσμο, και τίποτα δεν μπορεί να ακουμπήσει αυτό το οποίο κάνουμε και είμαστε», λέει χαρακτηριστικά.

Ως προς τους κινδύνους που μπορεί να συνεπάγεται η επιθετική ρητορική της Τουρκίας, λέει ότι η χώρα μας στηρίζεται στην διεθνοποίηση του προβλήματος και επισημαίνει πως «ο πρωθυπουργός παίζει όλα τα ισχυρά χαρτιά της Ελλάδας στην διεθνή σκηνή».

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρεται και στο πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων στον τουρισμό απευθύνοντας καθαρό μήνυμα στις επιχειρήσεις του κλάδου: «Η σύστασή μου είναι ευθεία στους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων: Να δώσετε κυρίες και κύριοι καλύτερες και πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας» λέει, ενώ δηλώνει πως εν όψει της επόμενης σεζόν θα ζητήσει «γενναία αύξηση» στις αμοιβές των εργαζομένων στον τουρισμό.

Αναγνωρίζει επίσης πως πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε εύκολα διακοπές λόγω της κρίσης της ακρίβειας, επισημαίνει όμως πως «τα πλοία που πηγαίνουν στα νησιά είναι γεμάτα σε ποσοστό 95%» και λέει ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει τα νοικοκυριά με τα 40 δις που δόθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας και με τις «μειώσεις που έχουν γίνει σε δεκάδες φόρους».

Ο υπουργός Τουρισμού μιλά και για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο: «Μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές και κανείς άλλος», δηλώνει, ενώ προσθέτει πως όποτε κι εάν στηθούν οι κάλπες το διακύβευμα θα είναι ένα: Όπως λέει, όλοι «πρέπει να σκεφτούν ποιος είναι ο πρωθυπουργός που χειρίστηκε πολλαπλές κρίσεις».