Μπαταρία άδεια = χρήσιμη μπαταρία!

Μπαταρία άδεια = χρήσιμη μπαταρία!
Μη διανοηθείτε να την πετάξετε, γιατί η ανακύκλωσή...

Μη διανοηθείτε να την πετάξετε, γιατί η ανακύκλωσή της μπορεί κυριολεκτικά να σώσει το περιβάλλον.

Αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο πως οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι δριμύτεροι υποστηρικτές της ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη, μια θέση που κατακτήθηκε μετά από υπεύθυνη και συστηματική ενημέρωση της ΑΦΗΣ ΑΕ, παντού στη χώρα μας. Έχουμε όμως αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και γι' αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε σε τι ακριβώς ωφελεί η ανακύκλωση μπαταριών.

Αρχικά, με αυτόν τον τρόπο επιστρέφουν στον κύκλο της παραγωγής υλικά τα οποία μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, όπως για παράδειγμα τα μέταλλα. Οι ποσότητες ενέργειας που ξοδεύονται κατά την εξόρυξη, την αρχική επεξεργασία και τη μετατροπή τους σε μέταλλα κατάλληλα για την παρασκευή προϊόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Οι ποσότητες αυτές κερδίζονται με την ανακύκλωση και, συγκεκριμένα, έχει υπολογισθεί πως για κάθε τεμάχιο μπαταρίας που ανακυκλώνεται, το ποσοστό της ενέργειας που εξοικονομείται φτάνει ως και το 80%.Φανταστείτε λοιπόν το ποσό της ενέργειας που εξοικονομείται όταν αυτός ο διάφανος σωλήνας που πλέον βρίσκουμε παντού γύρω μας, γεμίζει από χρησιμοποιημένες μπαταρίες.

Πηγή: queen.gr