Αντιπροσωπεία από τη Ν. Κορέα στα πρώην μεταλλεία αμιάντου της Κοζάνης

Αντιπροσωπεία από τη Ν. Κορέα στα πρώην μεταλλεία αμιάντου της Κοζάνης
Λύση στο πρόβλημα της αποκατάστασης των 38 μεταλλείων αμιάντου που υπάρχουν στην Νότιο Κορέα...

Λύση στο πρόβλημα της αποκατάστασης των 38 μεταλλείων αμιάντου που υπάρχουν στην Νότιο Κορέα και έκλεισαν πριν από ένα περίπου χρόνο αναζητά το υπουργείο Ενέργειας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εντεκαμελής αντιπροσωπεία επισκέφτηκε σήμερα τους χώρους των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.

Προηγήθηκε ενημέρωση της αντιπροσωπείας εκ μέρους στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την τεχνολογία που υιοθετήθηκε.

«Οι Νοτιοκορεάτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το μέγεθος του έργου» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και δυσχερειών, εξάγει εφαρμοσμένη τεχνογνωσία σε μια προηγμένη χώρα όπως η Νότια Κορέα. Η ξένη αντιπροσωπεία θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα, για μια λεπτομερέστερη ενημέρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

πηγή: newscode.gr