Επιμένει στα 10 στρέμματα η Τίνα

Επιμένει στα 10 στρέμματα η Τίνα
Δεν θα αλλάξουν τα δέκα στρέμματα και παραμένουν μόνον ως παρέκκλιση τα τέσσερα, ξεκαθάρισε η υπουργός Περιβάλλοντος...

Δεν θα αλλάξουν τα δέκα στρέμματα και παραμένουν μόνον ως παρέκκλιση τα τέσσερα, ξεκαθάρισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, όσον αφορά την αρτιότητα σε προστατευόμενες περιοχές Natura.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των οικισμών και τα 500 μέτρα από τα όρια του δρόμου, όπου πρέπει να χτίζονται οικήματα, και το άλλο, της πρόσοψης που πρέπει να έχει ο οικισμός στον δρόμο, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που πρότεινε το ΥΠΕΚΑ.

Όπως διευκρίνισε η κ. Μπιρμπίλη κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου για το 2011, και τα δύο θέματα θα συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχει μία διαδικασία που τη σέβομαι και θα τοποθετηθώ στους βουλευτές κατ΄ αρχήν. Πιστεύω ότι θα πάμε συντεταγμένα και ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και από τα άλλα κόμματα».

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δοθεί το σχέδιο νόμου για το Φαληρικό Δέλτα.

«Θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις από το ΣΕΦ έως εκεί, που θα γίνει η Λυρική Σκηνή», είπε, ενώ για τη διπλή ανάπλαση, που αφορά την περιοχή του Βοτανικού, σημείωσε ότι αναμένεται η έγγραφη τοποθέτηση και απάντηση από τον δήμαρχο Αθηναίων, προκειμένου να προχωρήσει.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα του Ελληνικού για το οποίο η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι «δεν μπορεί να χαθεί ο χώρος για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου και πρασίνου για την περιοχή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, μάλιστα, ανέφερε: «Θέση και άποψη του ΥΠΕΚΑ είναι ότι πρέπει να υπάρχει πράσινο. Θα πρέπει να είναι ένα πάρκο αναφοράς. Όπως είναι το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και το Χάιντ Παρκ του Λονδίνου».

Στις προτεραιότητες του υπουργείου για το 2011 βρίσκονται και οι Δασικοί Χάρτες: «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα», είπε και έως τον Μάρτιο θα αναρτηθούν οι χάρτες για τον Μαραθώνα, την Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη, ενώ υπάρχουν άλλοι έξι Δασικοί Χάρτες, που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη Μαγνησία, την Καβάλα, την Ηλεία και τον Έβρο, χάρτες οι οποίοι πρόκειται να αναρτηθούν έως τον Μάιο.