Οικολογικά tips

Οικολογικά tips
Κλείστε την πόρτα του ψυγείου...

Κλείστε την πόρτα του ψυγείου

Μην αφήνετε την πόρτα του ψυγείου και του καταψύκτη ανοιχτή ασκόπως γιατί για να επανέλθει η θερμοκρασία στο σωστό επίπεδο καταναλώνεται ενέργεια.

Ανεμιστήρας οροφής VS Air Condition

Προτιμήστε ανεμιστήρες οροφής αντί για A/C στα δωμάτια. Το κόστος τους είναι χαμηλό τόσο στο να τα αγοράσετε όσο και στη λειτουργία τους αφού καταναλώνουν ενέργεια ίση με εκείνη που χρειάζεται ένας ηλεκτρικός λαμπτήρας για να φωτίσει. Βελτιώνουν σημαντικά τις συνθήκες θερμικής άνεσης και καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια άνετη ατμόσφαιρα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι μέχρι 30C.

Ανακυκλώστε τα γυάλινα μπουκάλια σας

Ανακυκλώνοντας ένα γυάλινο μπουκάλι εξοικονομούμε φυσικούς πόρους (άμμο, ανθρακικό νάτριο και ασβεστόλιθο) και τόση ενέργεια, όση χρειάζεται για να λειτουργήσει μια τηλεόραση για 120 λεπτά.

Χαμηλώστε τη φωτεινότητα στην οθόνη του υπολογιστή

Έτσι θα εξοικονομήσετε ενέργεια ενώ τον χρησιμοποιείτε. Σε ένα χρόνο μπορείτε να γλιτώσετε τόση ενέργεια όση χρειάζεται για 60 πλύσεις στο πλυντήριό σας.

Οδηγήστε οικονομικά

ξιοποιήστε την κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου σας. Αφήστε το, για παράδειγμα, στις κατηφόρες να τσουλήσει μόνο του (έχοντας υψηλή ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων) χωρίς να πατάτε το γκάζι. Με τον τρόπο αυτό καταναλώνετε μηδενική ενέργεια.

Πηγή: queen.gr