Προβλήματα λόγω του σχεδιασμού για τον αγωγό ΤΑΡ στις Σέρρες

Προβλήματα λόγω του σχεδιασμού για τον αγωγό ΤΑΡ στις Σέρρες

Προβλήματα λόγω του σχεδιασμού για τη διέλευση του αγωγού ΤΑP από γη υψηλής παραγωγικότητας στο λεκανοπέδιο των Σερρών και λόγω της πρόβλεψης της τοποθέτησης του συμπιεστή φυσικού αερίου σε μικρή απόσταση από την πόλη, διαπιστώθηκαν από εκθέσεις που διενήργησαν η Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και η υπηρεσία Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Οι εκθέσεις εστάλησαν στο αρμόδιο υπουργείο ενώ συστάθηκε επιτροπή γεωπόνων, τοπογράφων και μηχανικών, οι οποίοι ύστερα από αυτοψία πρότειναν στους εκπροσώπους της κοινοπραξίας του αγωγού TAP τρεις εναλλακτικές θέσεις για την εγκατάσταση του συμπιεστή. Η απάντησή τους αναμένεται στα μέσα Μαρτίου. Τα παραπάνω γνωστοποίησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, απαντώντας σε σχετική επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου.

tremopoylos

Ο κ. Τρεμόπουλος εξέφρασε φόβους ότι λόγω της διέλευσης του αγωγού από χωράφια υψηλής παραγωγικότητας, θα προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες από τα βαριά μηχανήματα κατασκευής, το μικρό βάθος εγκατάστασης του αγωγού, τη δυσκολία σε μελλοντικούς αναδασμούς, δρόμους και αρδευτικά δίκτυα. Έκανε, εξάλλου, λόγο για σημαντική ατμοσφαιρική επιβάρυνση της περιοχής. «Περιμένουμε τις σχετικές απαντήσεις στα μέσα Μαρτίου. Αν δεν είναι ικανοποιητικές θα κινηθούμε με όποιον τρόπο κρίνουμε πιο αποτελεσματικό» πρόσθεσε ο κ. Μωυσιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Βενιζέλου με τον διευθυντή της κοινοπραξίας του αγωγού TAP

Συμφωνεί η Κοινοπραξία του TAP με την πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ