ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσωνας - ΑΔΜΗΕ: Το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής θα ανταπεξέλθει πλήρως

Καύσωνας - ΑΔΜΗΕ: Το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής θα ανταπεξέλθει πλήρως

Διαβεβαιώσεις για πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες, οπότε προβλέπεται να επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, παρέχει μέσω του ΑΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διαχειριστή, η αιχμή της ζήτησης το βράδυ της Τετάρτης (28/9) πλησίασε τα 8.000 μεγαβάτ. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένεται να φθάσει στα 9.500 μεγαβάτ, ζήτηση στην οποία «το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας θα ανταπεξέλθει πλήρως».

«Ο ΑΔΜΗΕ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προετοιμάζοντας σχέδια άμυνας (defense plans) σε περιόδους κατά τις οποίες αναμένεται εμφάνιση υψηλών φορτίων λόγω ακραίων μετεωρολογικών συνθηκών, όπως ο καύσωνας της βδομάδας αυτής» επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο κ. Μανουσάκης και προσθέτει:

«Στη βάση αυτή και σχετικά με τα αναμενόμενα μετεωρολογικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, από τις εκπονηθείσες αναλύσεις, προκύπτει ότι τα υψηλότερα φορτία που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει το Σύστημα Μεταφοράς (κατά μέγιστο έως 9500 MW) αναμένονται κατά την Πέμπτη και Παρασκευή (29-30 Ιουνίου)»

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την διαθεσιμότητα των μονάδων παραγωγής, καυσίμων (ιδίως φυσικού αερίου), των διασυνδέσεων και την κατάσταση του Συστήματος Μεταφοράς, ο ΑΔΜΗΕ θεωρεί ότι το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας θα ανταπεξέλθει πλήρως στις ανάγκες της περιόδου αυτής, τροφοδοτώντας αδιάλειπτα και αξιόπιστα τα φορτία.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις