ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Σε 30 πρωτοετείς απονεμήθηκαν συνολικά 520.000 ευρώ

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Σε 30 πρωτοετείς απονεμήθηκαν συνολικά 520.000 ευρώ

Συνολικό ποσό ύψους 520.000 ευρώ απένειμε σε πρωτοετείς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 η COSMOTE, στο πλαίσιο του πολυετούς προγράμματος υποτροφιών που διεξάγει.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά, τα τελευταία 19 χρόνια που «τρέχει» το πρόγραμμα, έχουν απονεμηθεί σε νέους που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή και κοινωνικές δυσκολίες στο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ με τη μορφή υποτροφιών.

Με το Πρόγραμμα Υποτροφιών, η COSMOTE επενδύει στους νέους, με στόχο έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Νέοι που έχουν το μέλλον μπροστά τους, με όρεξη και δίψα για να πετύχουν τους στόχους τους, που καταφέρνουν να μπουν στο πανεπιστήμιο, αλλά τελικά βλέπουν το όνειρό τους να απομακρύνεται, επειδή δεν έχουν πολλές φορές τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσης και να περάσουν σε ένα νέο κεφάλαιο ζωής, εκείνο των σπουδών τους, έχουν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος την ευκαιρία που χρειάζονται.

Τέτοιου είδους περιπτώσεις διευκολύνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, τα τελευταία 19 χρόνια. Στηρίζει νέους με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έχοντας δώσει συνολικά 724 υποτροφίες, με την αξία τους να ξεπερνά τα 6,5 εκατ. ευρώ.

520.000 ευρώ σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστήμιων

Πρόσφατα, απονεμήθηκαν σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστήμιων οι υποτροφίες COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, συνολικού ύψους 520.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης.

Αναλυτικότερα, κατά το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE απονεμήθηκαν 16 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης (αυξημένο σε σχέση με πέρυσι), 13 υποτροφίες €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης και την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000 σε φοιτητή, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Οι φετινοί υπότροφοι μίλησαν για τους στόχους, τα όνειρά τους και τις εμπειρίες τους: Ο Δημήτρης Κιζιρίδης που ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Αριστοτέλειο Παν/μιο, ανέφερε: «Στόχος μου είναι να συμβάλλω στην τεχνολογική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, για αυτό τον λόγο επέλεξα και το συγκεκριμένο τμήμα. Θαυμάζω και θα ήθελα να είχα ανακαλύψει την τεχνητή νοημοσύνη». Ο Γιώργος Καφρίτσας, που φοιτά στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μίλησε για την «παράξενη» χρονιά που περάσαμε, όπου του έλλειψε η κοινωνική συναναστροφή, η οποία βοηθά στην αποσυμπίεση από το στρες των εξετάσεων και θεωρεί μεγάλο επίτευγμα της τεχνολογίας την φορητότητα και συνδεσιμότητα των συσκευών.

Laptop και πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για όλους τους υπότροφους

Επιπλέον, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV για τις καθημερινές τους ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Όραμα της COSMOTE είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Μέσω του προγράμματος υποτροφιών, οι νέοι μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στο πλαίσιο των αρχών και της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ.

Περισσότερα σχετικά με τις δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019.