ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρεις κινήσεις για να περιορίσουμε τα πάγια έξοδα του σπιτιού μας

Τρεις κινήσεις για να περιορίσουμε τα πάγια έξοδα του σπιτιού μας

Υπολογίζοντας τα έξοδα του σπιτιού μας, τις περισσότερες φορές, συνειδητοποιούμε ότι ξοδεύουμε αρκετά από τα χρήματά μας σε πάγιες πληρωμές, ενώ θα θέλαμε να πληρώνουμε λιγότερα και δικαιότερα. Πρόκειται, για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο φυσικά και θα προτιμούσαμε να «συρρικνώσουμε» όσο γίνεται περισσότερο, προκειμένου είτε να αποταμιεύσουμε τα χρήματα αυτά, είτε να τα διαθέσουμε σε άλλες ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας. Φυσικά, ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι ποτέ εύκολο, καθώς η προσέγγιση που πρέπει να επιλέξουμε για να το επιτύχουμε, είναι ιδιαίτερη και συγκεκριμένη. Συνήθως, επικρατεί η αντίληψη ότι οι πάγιες δαπάνες ενός νοικοκυριού δεν έχουν περιθώριο «έκπτωσης» και εφόσον δεν μπορούμε να τις «κόψουμε» εντελώς, προσπερνούμε το θέμα και αναζητάμε αλλού πηγές εσόδων για το σπίτι μας.

Αυτή όμως είναι μία «παγίδα» που μπορούμε να αποφύγουμε, εφόσον σκεφτούμε το θέμα ελαφρώς διαφορετικά: Υπάρχουν πάγιες δαπάνες στο νοικοκυριό μας των οποίων το κόστος μπορούμε να μειώσουμε; Μήπως, μειώνοντας το κόστος, χάνουμε και σε παροχές; Αυτό είναι κάτι που δε θέλουμε, βεβαίως, καθώς το ζήτημα είναι να μειώσουμε τα έξοδα, χωρίς να «χάσουμε» σε ποιότητα ζωής. Υπάρχουν όμως, όντως, κάποιοι τομείς στους οποίους μπορούμε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά και να κερδίσουμε ένα χρηματικό ποσό μηνιαίως ή και σε ετήσιο προγραμματισμό για το σπίτι μας.

Ας δούμε αναλυτικότερα τρεις από τους τομείς αυτούς:

#1 Τηλέφωνο και σύνδεση στο Internet

Με τα δεκάδες προγράμματα τηλεφωνίας και Internet που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι βέβαιο πως «κάπου εκεί έξω» υπάρχει το πρόγραμμα που μας ταιριάζει. Τι σημαίνει ένα πρόγραμμα που μας ταιριάζει; Σημαίνει, εν πρώτοις, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και να μη «βγαίνουμε εκτός». Την ίδια στιγμή, όμως, σημαίνει και να το χρησιμοποιούμε σε ένα μεγάλο ποσοστό, εάν όχι πλήρως, διότι πολλές φορές, πληρώνουμε για παροχές που δε χρησιμοποιούμε – επομένως και δε χρειαζόμαστε.

Ένα οικιακό πρόγραμμα με μία αξιοπρεπή σύνδεση στο Internet, ειδικά αυτή την εποχή, που οι περισσότεροι δουλεύουμε, παρακολουθούμε μαθήματα, ακόμα και διασκεδάζουμε από το σπίτι, είναι must, είναι η βάση για να ξεκινήσουμε. Από εκεί και πέρα, αναζητώντας τις προσφορές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μπορούμε όχι μόνο να βρούμε τι «πακέτο» μας ταιριάζει, αλλά να επωφεληθούμε και άλλων προτάσεων και εκπτώσεων που ίσως κερδίσουμε – για παράδειγμα, μεταφέροντας όλα μας τα συμβόλαια σε έναν πάροχο. Τέτοιου είδους προσφορές γίνονται συχνά και είναι καλό να έχουμε τον νου μας, ώστε να μην τις χάσουμε. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς να χάσουμε σε τίποτα, εξασφαλίζουμε ένα σημαντικό, επιπλέον ποσό για τον προϋπολογισμό μας.

#2 Σούπερ μάρκετ, σούπερ κέρδος

Μέσα σε όλα όσα άλλαξαν στις ζωές μας το τελευταίο διάστημα, άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο τρόπος που προσεγγίζουμε τις αγορές μας. Μπορεί ακόμα να υπάρξουν περιπτώσεις που «παρασυρόμαστε» και αγοράζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε, όμως κατά βάση, όταν πρόκειται για ηλεκτρονικές αγορές, είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Εκεί που μπορούμε να δούμε σημαντική διαφορά είναι στα ψώνια του σούπερ μάρκετ – ένα από τα μεγαλύτερα πάγια του νοικοκυριού μας. Ψωνίζοντας ηλεκτρονικά από το σούπερ μάρκετ, τις περισσότερες φορές, μένουμε σε όσα πραγματικά χρειαζόμαστε και αποφεύγουμε να «παρασυρθούμε» – όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι συμβαίνει, όταν το επισκεπτόμαστε διά ζώσης.

Ψωνίζοντας με λίστα στο σούπερ μάρκετ είναι η ασφαλέστερη μέθοδος, για να αποφύγουμε τις «ατασθαλίες» και πάλι όμως, είναι εύκολο βλέποντας κάτι στο ράφι, να το αγοράσουμε ακόμα και αν δεν το χρειαζόμαστε «ακριβώς». Αυτό ακριβώς είναι που αποφεύγουμε κάνοντας τις αγορές μας ηλεκτρονικά, καθώς είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να μείνουμε πιστοί στη λίστα με τις ανάγκες μας και τίποτα παραπάνω. Συγκεντρωτικά, ακόμα και σε βάθος ενός μήνα, θα δούμε θεαματική μείωση των εξόδων μας και στον τομέα αυτό.

#3 Οδηγούμε λιγότερο, πληρώνουμε λιγότερο

Τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου μας είναι σημαντικά για τον προϋπολογισμό του σπιτιού μας. Έως τώρα, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα της βενζίνης, εφόσον δεν το χρησιμοποιούμε τόσο συχνά, δεν μπορούμε όμως να αποφύγουμε, για παράδειγμα, το κόστος της ασφάλισης αυτοκινήτου. Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει και εμείς που χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις, άρα κάνουμε λιγότερα χιλιόμετρα, να κάνουμε και περισσότερη οικονομία! Το πρόγραμμα Anytime Short Drive αξιοποιεί την τεχνολογία «Buy The Mile» και είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για την ασφάλιση αυτοκινήτου και για αυτήν την περίοδο που δεν το χρησιμοποιούμε πολύ, ώστε να μην αισθανόμαστε ότι πληρώνουμε χρήματα που δεν έχουν «αντίκρισμα».

Με το Anytime Short Drive εξασφαλίζουμε κορυφαία ασφάλεια σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, με προγράμματα που ξεκινούν από 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο ή 1.500 χλμ. το εξάμηνο, ενώ μας παρέχετε η δυνατότητα να αποκτήσουμε επιπλέον 2.000 χιλιόμετρα με κόστος €20. Τη συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο η Anytime με κάθε νέα 6μηνη ασφάλιση κάνει δώρο επιπλέον 1.000 χιλιόμετρα. Δικαιότερα ασφάλιστρα για όσους οδηγούμε λιγότερο, χωρίς να χάνουμε τίποτα σε ποιότητα κάλυψης και σε παροχές, καθώς υπάρχει και η επιλογή ανάμεσα στο Basic πρόγραμμα, με την απαραίτητη από το νόμο ασφαλιστική κάλυψη και το Value, που προσθέτει προστασία από κινδύνους, όπως η φωτιά, η κλοπή, πλημμύρες κ.λπ.

Αξίζει να γνωρίζουμε πως όλη η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς επιλέγοντας το Anytime Short Drive, λαμβάνουμε εντελώς δωρεάν την ειδική τηλεματική συσκευή που τοποθετούμε στο αυτοκίνητό μας. Μέσω της εφαρμογής Buy The Mile app, μπορούμε να είμαστε ενήμεροι για τα χιλιόμετρα που διανύουμε και για το υπόλοιπο των χιλιομέτρων που έχουμε στο πρόγραμμα, ανά πάσα στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, η Anytime μας ενημερώνει με αυτόματα sms ή e-mail όταν καλύψουμε το 80% των χιλιομέτρων, το 95% των χιλιομέτρων και το 100%.

Με τρεις απλές, εύκολες κινήσεις μπορούμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Έτσι, εκτός του οικονομικού οφέλους, αισθανόμαστε καλύτερα, γνωρίζοντας ότι πληρώνουμε δικαιότερα για ό,τι χρειαζόμαστε πραγματικά. Γνωρίζουμε, άλλωστε, πως έχουμε anytime την ευκαιρία να κάνουμε κάθε στιγμή περισσότερα, για εμάς τους ίδιους!