ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς δημιουργείται το ιδιαίτερο φαινόμενο του «μωβ ουρανού»;

Πώς δημιουργείται το ιδιαίτερο φαινόμενο του «μωβ ουρανού»;

Ο «μωβ ουρανός» είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως σε αστικές περιοχές, οι οποίες διαθέτουν μεγάλα θερμοκήπια.

Δικαιολογημένα «μαγνητίζει» τα βλέμματά μας και μας παρακινεί να υψώσουμε τις κάμερες των smartphone μας, προκειμένου να απαθανατίσουμε αυτή την ξεχωριστή στιγμή. Ειδικότερα όσοι λατρεύουν το μωβ χρώμα ή τους αρέσει η διαχρονική μπαλάντα «Purple Rain» του Prince, έχουν μερικούς επιπλέον λόγους να το αγαπούν. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του εξωτερικού, στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη κάποια γνωστή καταγραφή του συγκεκριμένου φαινομένου, χωρίς αυτό να αποκλείει απόλυτα πως έχει παρατηρηθεί και στα μέρη μας.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου για να απολαύσουμε την ομορφιά του μωβ, διότι το myblu, το «νούμερο ένα» ηλεκτρονικό τσιγάρο Νέας Γενιάς, υποδέχεται τη φετινή άνοιξη με μία νέα γεύση, το Blueberry. Δροσερό, γλυκό, με «νότες» από άγρια βατόμουρα του δάσους, το νέο Blueberry έρχεται να προστεθεί στην «πλούσια» γκάμα γεύσεων του myblu και να προσφέρει κάτι καλύτερο στους ενήλικες ατμιστές. Η γεύση Blueberry του myblu είναι μια «ωδή στο μωβ», όπως ακριβώς και το φαινόμενο του «μωβ ουρανού». Πώς δημιουργείται όμως, αυτό το ιδιαίτερο φαινόμενο; Πάμε να το ανακαλύψουμε μαζί στο κείμενο που ακολουθεί!

Αποδομώντας επιστημονικά το φαινόμενο του «μωβ ουρανού»

Μπορεί να νομίζουμε πως το φαινόμενο του «μωβ ουρανού» κρύβει από πίσω κάποιο περίπλοκο μυστικό, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή. Βασική προϋπόθεση για την εμφάνισή του «μωβ ουρανού» είναι η μέτρια προς πυκνή νέφωση, ενώ όπως αναφέραμε ήδη πιο πάνω, το φαινόμενο γίνεται συνήθως ορατό σε περιοχές με αγροτικές μονάδες και θερμοκήπια. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί επιχειρηματίες του γεωργικού κλάδου χρησιμοποιούν φώτα LED στις εγκαταστάσεις τους, τα οποία τους διευκολύνουν τις ημέρες που υπάρχει ελάχιστο φυσικό φως, λόγω των πυκνών νεφώσεων. Ο φωτισμός από τις λάμπες LED συμβάλλει σημαντικά στη φωτοσύνθεση των πράσινων λαχανικών, ενώ παράλληλα διατηρεί την όψη και τη γεύση τους σε ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά επίπεδα.

Όταν το φως και τα σύννεφα «βάφουν» τον ουρανό μωβ

Ωστόσο, όπως θυμόμαστε από τα πειράματα που διδαχθήκαμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, τα φυτά αντιδρούν διαφορετικά στις ποικίλες αποχρώσεις ακτινοβολίας του ορατού φάσματος. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως τα πράσινα λαχανικά αναπτύσσονται πιο γρήγορα όταν φωτοσυνθέτουν χρησιμοποιώντας μωβ φως. Συνεπώς, αυτό που πολλοί παρατηρούν στον ουρανό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και απορούν, δεν είναι κάτι περισσότερο από την αλληλοεπίδραση των μωβ LED με τα σύννεφα. Το φως των LED αντανακλάται πάνω στα σύννεφα και τους χαρίζει αυτό το ξεχωριστό μωβ χρώμα, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση πως όλος o ουρανός έχει βαφτεί μωβ και προσφέροντας ένα συγκλονιστικό θέαμα σε εκείνους που αγαπούν το συγκεκριμένο χρώμα.

Παρόλα αυτά, δεν αισθάνεστε πως κάτι λείπει από όλη αυτή τη φαντασμαγορία του μωβ; Ναι. Το χρώμα θα είναι πάντα εκεί, όμως αυτό που θα φέρει το κάτι καλύτερο στην εμπειρία μας, είναι η γεύση! Το νέο Blueberry του myblu εμπλουτίζει με χρώμα και γεύση τις ημέρες μας, τις ηλιόλουστες αλλά και τις συννεφιασμένες, κάνοντάς τες δροσερές και γλυκές, όπως είναι η άνοιξη! Η ιδιαίτερη γευστική εμπειρία που προσφέρει το Bluberry στους ενήλικους ατμιστές, έρχεται να συμπληρώσει τις υπόλοιπες οκτώ ξεχωριστές γεύσεις του myblu, δηλαδή το Menthol 1,6% με γεύση μέντα, το Mango Apricot 1,6% με γεύση μάνγκο-βερίκοκο, το Strawberry Mint 1,6% με γεύση φράουλα-μέντα, το Tobacco 1,6% και 0,8%, το Tobacco Vanilla 0,8% με γεύση βανίλια, το Blue Ice 0,8% με μοναδική αίσθηση δροσιάς και το Blue Ice 0%.

Τέλος, το νέο Blueberry μας φέρνει κάτι καλύτερο, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε την πιο ανοιξιάτικη εκδοχή μας, αυτή που αντλεί έμπνευση ακόμα και από μία συννεφιασμένη ημέρα. Γιατί, γνωρίζουμε καλά πώς ακόμη και αυτές οι ημέρες μπορούν να μας χαρίσουν έναν ξεχωριστό μωβ ουρανό, για να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε!